Jandarma Teşkilatı'nın 186. Kuruluş Yılı Kars’ta Törenle Kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti Jandarma Teşkilatı’nın 186. kuruluş yıl dönümü kapsamında Kars İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen programa, Kars Valisi Ziya Polat katıldı. Tören, coşkulu ve anlamlı etkinliklerle kutlandı.
Etkinlikler kapsamında bomba imha timi tarafından gerçekleştirilen tatbikat büyük ilgiyle izlendi. Ardından Jandarma bünyesinde görev yapan özel eğitimli köpeklerin sergilediği gösteriler katılımcılardan tam not aldı. Gösteriler, teşkilatın yüksek donanım ve disiplinine bir kez daha dikkat çekti.
Programın devamında, Jandarma Teşkilatı’nın envanterinde yer alan yerli ve millî silahlar, zırhlı araçlar, elektronik cihazlar ve çeşitli askeri teçhizatların sergilendiği stantlar gezildi. Vali Ziya Polat, sergi alanındaki görevlilerden kullanılan ekipman ve yürütülen faaliyetlere ilişkin detaylı bilgi aldı.
Vali Polat, yaptığı açıklamada Jandarma Teşkilatı’nın sadece asayiş ve güvenlik değil, aynı zamanda milletin huzur ve birliği için gece gündüz demeden fedakârca görev yaptığını vurgulayarak, tüm Jandarma mensuplarının Kuruluş Yıl Dönümünü kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Kaynak:Onur Ariç