Kadın işverenler Köln’de buluştu

Kadın işverenler Köln’de buluştu

Almanya’nın Köln kentinde yayın hayatını sürdüren Kadınca dergisi ‘Kadın İşveren ve Akademisyen Buluşması’ adı altında farklı sektörlerde hizmet veren kadınları 11’inci kez buluşturdu.

Toplantıya, SPD Kuzey Ren Vestfalya (KRV) milletvekili Tülay Durdu, Muavin Konsolos Gizem Merve Beşli Atilla, Aile Ataşesi Rukiye Sancar, Türkiye, Belçika ve Almanya’nın farklı şehirlerden kadın işveren ve akademisyenler katıldı.

Toplantıya yoğun katılım olduğunu belirten Kadınca Genel Yayın yönetmeni İbrahim Taş “Amacımız farklı sektörlerdeki kadınları bir araya getirerek aralarında güçlü bir işbirliği geliştirmelerini ve network ağını genişletmelerini istedik. Verimli bir program oldu. Önümüzdeki dönemlerde Alman iş kadınlarının da katılacağı toplantılar düzenleyeceğiz” dedi.

Milletvekili Tülay Durdu ise şunları söyledi: “Türkiye kökenli bir kadın olarak Almanya’da ayakta durmanın ve bağımsızlık kazanmanın ne kadar önemli olduğunu şahsen çok iyi biliyorum. Aynı zamanda ekonomik bağımsızlık konusunda ve özellikle Türk kadınları ve Türkiye’den gelen kadınlarımız için ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Şu anki görevim de Türk kadınları ve özellikle Türkiye’den gelen kadınlarla çalışmak ve eğitim almalarını sağlamak için, çocuklarına destek ve cesaret vermek. Başarmanın mümkün olduğunu göstermek için çaba sarf ediyorum. Evet, her zaman kolay değil, biliyorum. Ancak irade olduğunda yol bulunur. Ne kadar zor olsa da her zaman bir yol vardır. İhtiyaç duyulduğuna her zaman buradayız.”

FIRSAT EŞİTLİĞİ OLMALI
Muavin Konsolos Gizem Merve Beşli Atilla da şöyle konuştu: “Özellikle yurdumuzdan bu kadar uzakta, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen tutunmayı başarmış ve karşısına çıkan tüm engelleri aşarak kendini en iyi şekilde var etmiş kadınları bugün burada görmek bizler için büyük onur. Dünyanın hemen her yerinde iş hayatında kadın olmak başlı başına çok zor, bunu hepimiz biliyoruz. Ancak bugün fırsat eşitliği sunulduğunda kadınların başaramayacağı hiçbir şey yok. Ve bizler, fırsat eşitliğinin devamı için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız. Bizler, kadın diplomatlar olarak ülkemizi yurtdışında en güzel şekilde temsil ediyoruz ve bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. Kadının toplumda hak ettikleri yeri edinebilmeleri için başkonsolosluklar olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu, tüm samimiyetimle belirtmek isterim. Dünyamızın, kadınlarımızın ellerinde çok daha güzel gelişeceği inancıyla, kadınların hayatın her alanında başarılı olmaları için elimizden gelen her desteği vermeye hazırız.”
Toplantıya katılan iş kadınlarına başarılı plaketler verildi.

648025e24e3fe1195870b7f2.webp648025fd4e3fe1195870b7f6.gif648025f14e3fe1195870b7f4.webp

Önceki ve Sonraki Haberler