Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

08 Mart Dünya Kadınlar Günü Kars Valiliğince düzenlenen yemekli programla kutlandı.

Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

08 Mart Dünya Kadınlar Günü Kars Valiliğince düzenlenen yemekli programla kutlandı.

Kars Vali Günay Özdemir’in eşi Nurcan Özdemir'in ev sahipliğinde gerçekleşen programa, ilimizdeki şehit ve gazi yakınları, protokol üyelerinin eşleri, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kadın yöneticiler, STK’larda görev yapan kadınlar ve iş kadınları katıldı.

Öğretmenevi'nde düzenlenen program, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri ve yürütülen projelerin tanıtımının yapıldığı sunumların ardından Nurcan Özdemir günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmasına geçtiğimiz gün aniden rahatsızlanarak vefat eden üniversite öğrencisi Safinaz Öretmen’i anarak başlayan Özdemir; “Anadolu kadını, hayatın her safhasında erkeklerin yanında yer almıştır. Özellikle Kurtuluş Savaşı’nda savaşın her aşamasında görev almış ve bu görevi de başarı ile yürütmüştür. Ulu önder Atatürk “Dünya da hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez.” demek sureti ile çok güzel ifade etmiştir. Evin temelini oluşturan, yuvayı yapan kadınlardır. Onun için kadınlarımızın çok iyi yetişmeleri gerekmektedir. Toplumun her alanında da yer almalıdır. Kadınların ve erkeklerin bir birlerine karşı sorumlulukları vardır. Yüce Rabbimiz Kuran-ı Kerim’de “Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır.” buyurmaktadır. Aile içinde karşılıklı saygı ve sevgi olmalıdır. Peygamberimiz (S.A.V) de “sizin en hayırlınız eşine ve çocuklarına karşı en hayırlı olanınızdır” buyurmuştur. Böylece huzurlu bir aile oluşacaktır. Huzurlu ve mutlu aileler, huzurlu ve mutlu çocuklar yetiştirecektir. Huzurlu aileler ve çocuklarda huzurlu toplumu oluşturacaktır.” dedi.

Konuşmasında kimsesiz çocukların problemlerine de vurgu yapan Özdemir, kadınları koruyucu aile olmaya davet etti. Öte yandan Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Gönül Elçileri İle Bereket Ormanları” kampanyasının ilimizde de uygulanacağını belirterek tüm katılımcıları bu kampanyaya katılmaya davet etti.

kadinlar-gunu-kutlu-olsun!-(7).jpg

kadinlar-gunu-kutlu-olsun!-(8).jpg

kadinlar-gunu-kutlu-olsun!-(9).jpg

kadinlar-gunu-kutlu-olsun!-(10).jpg

kadinlar-gunu-kutlu-olsun!-(6).jpg

kadinlar-gunu-kutlu-olsun!-(1).20150310062033..jpg

kadinlar-gunu-kutlu-olsun!-(2).jpg

kadinlar-gunu-kutlu-olsun!-(3).jpg

kadinlar-gunu-kutlu-olsun!-(4).jpg

kadinlar-gunu-kutlu-olsun!-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler