Kafkas: Kars’ın Emarını Çekeceğiz

Kafkas: Kars’ın Emarını Çekeceğiz

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas; Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti eski milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Dr. Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileriyle ziyaret

Kafkas: Kars’ın Emarını Çekeceğiz

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas; Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti eski milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Dr. Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileriyle ziyaret ettiği hastanede gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kafkas, baba yurduna gelmiş olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Kars Türkiye’nin çok önemli illerinde bir tanesidir. Biz buraya duygusal bağlıyız her şeyden önce. Ve bu gerçekten kendine özgü, ketesiyle, bişisiyle, kazıyla, hangeli ile haysiyetli illerimizin başında geliyor.” diyerek Kars’ta bulunmaktan memnun olduğunu belirtti.

ALLAH’A ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ DEĞİL

AK Parti iktidarıyla birlikte başlayan 2002’yılının Türkiye’nin yeni bir miladı olduğunu söyleyen Kafkas, “Türkiye’nin yeniden kendi değerleri ile barışarak yeniden bismillah dediği tarih oldu. Ve o milattan sonra da Türkiye’de yola çıkarken, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik.  Allah’a şükürler olsun ki hiçbir şey eskisi gibi değil. Birde ikinci başka bir şey daha söylemişti bizim başbakanımız. Bu ülkede biz kimsesizlerim kimi olacağız. Allah’a binlerce şükür olsun hem kimsesizlerin kimi olduk, hem de Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Her şey Ankara’ya yığılıyordu. Şimdi önümde ki rakamlara bakıyorum. Kars’ta imtihanı nasıl vermişiz. 34 tane uzman hekimimiz var bizim. Şuanda Kars’ta 201 tane uzman çalışıyor. Pratisyen hekimimiz 91 taneymiş, şuanda 172 tane pratisyen hekimimiz çalışıyor. Her ailenin bir tane doktoru oldu. Diş hekimimiz 13 taneymiş, 37 tane oldu. Hastanelerimize diş hekimi tayin ederdik. Yani çalışacağı malzemesi olmazdı. Niye hastanede diş hekimi tayin ederdik oda belli değil. Ebe- hemşire sayımız 349’du, bugün 834. Kars’ta çalışan sağlık çalışanlarının tamamı 613’tü. Bugün 2072 tane arkadaşımız çalışıyor. Bu 613 tane insan alt yapısı olmadan bu coğrafyaya nasıl hizmet verirse o kadar hizmet görüyordu. Bu üç katına arttırıldı. Kars hep pozitif ayrımcılık yaptık dediğimiz yerlerden bir tanesidir. 55. devlet hizmet yükümlülüğü 14 tane uzman tayin etti buraya. 8 tane de pratisyen hekimimiz geldi. Yani Kars’ın büyük ölçüde uzman hekim desteği ihtiyacını karşılayacak hale geldik. Onun için bugün sağlık göstergelerine baktığınız zaman anlıyorum. Bebek ölümlerinde aşılama oranlarında Türkiye ortalamasını çok rahat yakalamış durumdayız. Teknik donanımda her şeyimiz var. 8 tane diyaliz cihazı vardı. Şimdi 34 tane diyaliz cihazımız var. Yani o zamanda şeker hastası 8 hasta değildi. Onun için bugün geldiğimiz noktada Kars’ın sağlık alt yapısında ki problemlerin büyük ölçüde çözmüş durumdayız. Belki yarın daha farklı şeyler söyleyebilir. Biz yerel dinamiklerle ve yerelde ki sağlık çalışanlarımızla birlikte Kars’ın emarını çekeceğiz. Buradan müdahale edebileceklerimize buradan müdahale edeceğiz. Edemediklerimize Ankara’dan göndermemiz gereken varsa Ankara’dan göndereceğiz. Ama Kars’ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ki süreçte de eksiği olmayacak. Onun için biz arkadaşlarla biraz daha çalışmak için size teşekkür ediyoruz.” dedi.

KADIN DOĞUM HASTANESİ İNŞAATI

İnşaatı devam eden Kadın Doğum Hastanesi binasıyla ilgili da açıklama yapan Kafkas, “Burası bir genel hastane konseptinde daha küçük bir hastane. Şimdi orayı kadın doğum diye yapmışız. Ama bence de arkadaşlarımızın planlaması gayet doğru. Burası ikisi aynı hastane konseptin de olacak. Yani ayrı ayrı hastane yapmayız. Aynı hastanemizin yönetiminde kimi üniteler burada olur, kimi ünitelerimiz orada olur. Ama iki ayrı başhekimlik, iki ayrı hastanemiz olmaz. Tek bir hastane yöntemimiz olur. Orada burada olması gerekenler oturulur bilimsel olarak tartışılır. Oranında alt yapısını kullanırız, buranında alt yapısını kullanırız. Bu hastanenin projesi bizim dönemimize ait bir proje değil.  Tayip Erdoğan farkına ve Tayip Erdoğan anlayışına ve Ak Parti anlayışının burada somut örneğini görürüz. Bu tür binadan Türkiye’nin birçok vilayetinde görürsünüz. Soğuk yere de bu binayı yapmıştır, sıcağa da bu binayı yapmıştır. Nerede lazımsa oraya bu binayı yapmıştır.  Yani eskiden devlette bu büyüklükte bir iş alan müteahhit evladiyeli bir iş almış oluyordu. Şimdi bizim farkımız ne?  Yani biz hastaneyi alana kadar diyoruz ki anahtar teslimini bize kaça yapar diye pazarlığı yapıyoruz. İşi teslim ettiğimiz gün hangi gün açılış yapacağımızı soruyoruz. Arkadaşlarla proje üzerinde konuşalım. Eksiği falan var mı, bizim yapabileceğimiz bir şey var mı, onların bir sıkıntısı var mı? Çünkü biz mazeret istemiyoruz. Kars hastanesine kavuşmalı. Ödenekte ne tıkanıkları varsa direk bana gelecekler ben çözeceğim.” diye konuştu.

TESLİMATTA ANLAŞTILAR

Yüklenici firmadan hastanenin teslim tarihi sözü alan Kafkas, “29 Mayıs bizim milletimiz için haysiyetli günlerden bir tanesidir. Sen şimdi 29 Mayıs’ta yetiştirebileceğini mi söylüyorsun. Mevsimsel koşullarda problem yok. Yani siz gayret edin, bizde destek olalım. Bir an önce bitirelim. Kars’ın ne kadar önemli olduğunu bilmeyen bir adam zaten hükümet olmaz. Kars layık olduğu her şeyi Ankara’dan alıyor. Güçlü siyasetçileri var. Ve inşallah Kars AK Partiyi anlamıştır, AK Partide Kars’ı anlamıştır. Şimdi bu 30 Mart’ta başkanımızla yeniden bismillah dediğimiz zaman inşallah daha ustaca, daha güzel hizmetlerle Kars’ımıza layık olmaya çalışacağız. O hastanemizin açılışı ile birlikte orada yeni bir emar hizmetini alalım.” dedi.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler