Kafkas Üniversitesi’nde Şeb-i Arus Programı

Kafkas Üniversitesi’nde Şeb-i Arus Programı

Kafkas Üniversitesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 752. Vuslat Yıldönümü münasebetiyle anlamlı bir Şeb-i Arus Anma Programı düzenledi.

Ebu'l Hasan Harakani Araştırma ve Uygulama Merkezi öncülüğünde; Fen-Edebiyat Fakültesi, Dede Korkut Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı işbirliğiyle gerçekleştirilen program, Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa; Kars Vali Yardımcısı Hayrettin Buğra Güzel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Gelibolu, il müdürleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Ebu'l Hasan Harakani Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muhammet Alparslan Kartal yaptı. Kartal, Mevlana’nın hoşgörü, sevgi ve birlik temelli öğretilerinin bugün de insanlığa ışık tuttuğunu vurguladı.

Ardından kürsüye çıkan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Gelibolu, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm birimlere teşekkür ederek, programın hayırlara vesile olmasını diledi.

Programın konuşmacısı Dr. Ömer Demirbağ, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatını, düşünce dünyasını ve tasavvufi mirasını katılımcılarla paylaştı. Mevlana’nın yanlış yorumlanmasının kültürel hafızaya zarar verdiğini ifade eden Demirbağ, şunları söyledi:

“Mevlana, yüzyılda bir gelen eşsiz bir insandır. Onun hayatı ve öğretileri tüm insanlık için büyük bir değer taşımaktadır. Ancak zaman zaman Mevlana’nın gerçek kimliği çarpıtılmakta ve bu durum kültürümüze zarar vermektedir. Mevlana’yı gerçek anlamıyla tanımak için doğrudan kendi eserlerine yönelmeliyiz.”

Katılımcıların ilgiyle takip ettiği program, Devlet Konservatuvarı’nın gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından sona erdi.

f3586558-274b-44cd-a59d-dee54e3447bc-003.jpeg

Kaynak:Uğur İbrahim Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler