Kağızman Kozlu Köyü, taşkınlara karşı daha emniyetli hale getirildi

Kağızman Kozlu Köyü, taşkınlara karşı daha emniyetli hale getirildi

Kars’ın Kağızman İlçesine bağlı Kozlu Köyü Taşkın Rusubat Koruma İşi tamamlandı.

Aras Nehri ve Yan Dereler 1. Grup Taşkın ve Rusubat Kontrolü işi kapsamında yapımı gerçekleştirilen Kars ili Kağızman ilçesi Kozlu Köyü taşkın koruma ve rusubat kontrolü tesisleri tamamlanarak hizmete alındı.

Konuyla ilgili olarak DSİ 24. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Söz konusu iş kapmasında Kozlu Köyünde 1000 metre uzunluğunda dere ıslahı ve yukarı havzadan rusubat taşınımının önlenmesi amacıyla 2 adet tersip bendi yapılmıştır. Yapılan bu çalışmalar sayesinde Kozlu Köyü taşkın risklerine karşı daha emniyetli hale getirilmiştir. Ana dereye bağlanan yan derelerde de vatandaşların özel mülkiyetinden dolayı izin verilmesi halinde gerekli çalışmalar yapılacaktır. Kozlu Köyümüze, Kağızman İlçemize ve Kars İlimize hayırlı olsun. DSİ çalışır yerleşim birimlerimiz ve arazilerimiz taşkına karşı daha emniyetli hale gelir.” denildi.

kagizman-kozlu-koyu,-taskinlara-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(1)-001.jpgkagizman-kozlu-koyu,-taskinlara-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(2)-001.jpgkagizman-kozlu-koyu,-taskinlara-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(3)-001.jpgkagizman-kozlu-koyu,-taskinlara-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(4)-001.jpgkagizman-kozlu-koyu,-taskinlara-karsi-daha-emniyetli-hale-getirildi-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler