Kağızman MHP ilçe başkanından basın açıklaması

Kağızman MHP ilçe başkanından basın açıklaması

Milliyetci Hareket Partisi Kağızman ilçe teşkilatı Belediye Bnasına asılan parkartla ilgili bir basın açıklaması yaptı,Milliyetci Hareket partisi ilçe Başkanı Sülettin Şen Başın açıklamasın şu konulara değindi:

“Saygıdeğer Kağızmanlı hemşerilerim;31 Mart yerel seçimlerinde, Milletimiz sandık vasıtası ile bizi uyarmış, taleplerini ifade etmiştir. Bu bizim demokratik kazancımızdır. Milletimizin iradesine karşı boynumuz kıldan ince, hizmetkârlıkta ise boynumuz dik ve alnımız açıktır.

Seçim çalışmaları boyunca bizi yalnız bırakmayan Parti teşkilatımıza, iş arkadaşlarımıza, ekibimize, takdirini bizden esirgemeyen tüm halkımıza teşekkür ediyorum.

İki Dönem Kağızman Belediye başkanlığı süreci sonunda partimiz belediye başkanlığı görevini başka bir partiye devretmiştir.

Son günlerde Siyasi algı ile; basın yayın organları ve sosyal medya aracılığıyla sanki, Kağızman Belediyesinde Partimiz Yönetimi süresince yolsuzluk yapılmış ve kesinleşen hukuksuzluklar varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Yeni gelen parti yönetimi koltuğuna oturur oturmaz Belediyedeki çalışanlarının bazılarını işten çıkarmak için bahaneler uydurarak çalıştığı birimleri değiştirmiş, adete emekliye zorlamış, maalesef bazı arkadaşlarımızda zorunlu emekli olmuşlardır. Bu yetmezmiş gibi parti yönetiminde bulunan esnafların isimlerinin açıkça yazılı olan bir pankartı hukuka aykırı olarak belediye binasına asmışlardır. Bu da Partimize karşı yapılan siyasi algıdan başka bir şey değildir.şiddetle kınıyorum

Yapılan bu siyasi algı operasyonu sebebiyle Partim, İşletmem ve Şahsım adına bir basın açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Kamuoyunun da değerlendireceği üzere;

Kağızman belediyesi son 10 yıllık süreç içerisinde sadece adı yazılı olan birkaç esnafla iş yapmış olamayacağı ve pankartta yer aldığı gibi 15-20 Milyon TL’lik bir işlem hacmiyle çalışmayacağı açıktır.

Yerel esnafın neredeyse tamamıyla ticari bir bağlantısı olan belediyemizin neden diğer esnaflara ne kadar ödeme yapıldığı açıklanmamıştır.

Yapılan ödeme kalemlerinin neler olduğu neden belirtilmemiştir. Karşılıksız bir ödeme yapılmış gibi algı oluşturulması Partimize yönelik siyasi bir oyun ve şahsıma yönelik yapılan karalama çalışmasında başka bir şey değildir.

Şahsım ve İşletmem Ülke genelinde birçok yerde ihalelere katılmakta ve çeşitli sınıf ve büyüklükte işler yapmaktadır. Sadece Kağızman belediyesinin ödemeleriyle işleyen bir çarkmış gibi gösterilen işletmenin olmadığını da belirtmek isterim.

Bildiğiniz üzere şu anki Mevcut belediye başkanı daha önce de Kağızman belediye başkanlığı görevinde bulunmuştur. Önceki dönemde de şahsi işletmem olan Şen Pen ile ihale ve doğrudan temin yoluyla belediyeye birçok iş yaptırmıştır. Bundan sonrada yine belediye iş yapması için yine ihale yoluyla çalışmasına devam edecektir. Seçim çalışmalarında Kağızman şeffaf belediyecilikle tanışacak diyen başkana soruyorum, şeffaf belediyecilik Milliyetçi hareket partisinden arındırılmış bir Kağızman belediyesi midir?

Başkanın şeffaf belediyecilikle anlatmaya çalıştığı bilmeden karaladığı esnaflar mıdır yoksa hizmetmidir nedir bilmem, ama şeffaf işletmecilik anlayışıyla çalışan, şahsım ve işletmememin veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Yaptığımız işlerin hepsi şeffaf ve usulüne uygun yapılmıştır. Yapılan işlerimizde gerekli kontrollerden ve bilir kişi onayından geçtikten sonra belediyeye devredilmiştir.

Benimde ilçe yönetiminde bulunduğum 2014 yerel seçim sonrası belediye o günkü değeriyle yaklaşık 47 milyon TL iddia edilen borç ve içi boş bir kasa devralmıştır.

Şahsım yani 2015 yılında ilk kapalı pazar yerinin ihalesini aldım, sırasıyla kapalı Hayvan pazarı, tugay mevkisinde belediye araçları için hangar ve kapalı otogar,ve yine Belediyede bazen ihale, ve bezende doğrudan temin olarak aldığı ve yapıp teslim ettiğim işlerin karşılığıdır bu paralar, Parasını ne zaman aldınız diye sorarsanız 2016 yılında aldım. Çünkü belediyenin ödeme yapacak parası yoktu ve bir yıl sonra anca tarafıma ödeme yapılabildi.

Ben Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı olarak, Partim, İşletmem ve Şahsım adına bu iddiaları ve algı peşinde koşanları şiddetle kınıyor, herkesi temiz siyaset yapmaya davet ediyorum. Bu iddialar ve bu tür asılsız haberleri yapanlar ve yayanlarla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır. Kamuoyunun takdirine sunarız.”diye ekledi,

Kaynak:Bülent Ertaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler