Kağızman’a ‘vicdan’ aranıyor, böyle zulüm görülmedi!

Kağızman’a ‘vicdan’ aranıyor, böyle zulüm görülmedi!

Kars'ın Kağızman İlçesinde arsaları parsel parsel satanlar çiftçinin serasına göz dikti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bir karış toprağı boş bırakmasınlar”  çağrısını yanlış anlayan Kağızman Milli Emlak ve Kağızman Kaymakamlığı seraya yıkım kararı çıkarttı. 

Tarım ve Orman Bakanının 15 Nisan 2020 tarihinde çiftçilerle yaptığı toplantıya bir mesaj gönderen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dedi ki 'Çiftçimiz, üreticimiz bir karış yer dahi boş bırakmadan eksinler, biçsinler. Biz çiftçimizin, üreticimizin yanındayız, arkasındayız.’ gıda arz güvenliğinin garanti altına alınması için ülkede ekilmedik yer bırakılmaması gerektiğini ifade ederek, bu amaçla Hazine’ye ait tarıma elverişli atıl arazileri çiftçilere bedelsiz tahsis edip üretime kazandırılması yönünde talimat verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çağrısına kulak veren Sülhettin Nuray, Hazine’ye ait arazinin kendine kiralanması için dilekçe verdi. Arazisinin yanında boş bulunan devlet hazinesinin kendisine kiralanmasını isteyen Nuray dilekçe verdi.

Ancak sahte mühürle bir çok araziyi üsülsüz kendi adamlarına Verdikleri iddia edilen Kağızman Milli Emlak Şefliği Nuray’ın talebinin red etti. Üretici çiftçinin önüne taş koyan milli emlak Kağızman Kaymakamlığı üzerinden seranın yıkılması için karar çıkardı. 

Kağızman halkına domates yetiştiren Nurayın serasına göz dikenler seranın yıkılması için harekete geçti.

Devlet hazinesi üzerinde ekim yaptığı için cezalandırılan Nuray, bedelini ödeyerek arazi üzerinde sera ekimi yaptı. Ancak Kağızman Kaymakamı bu talimatı uygulayan çiftçiye ceza yağdırdı ardından serası için yıkım kararı çıkarttı.

Çiftçi Sülhettin Nuray, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çıkardığı bir kararla bir karış ekilmeyecek arazi toprak kalmayacak diye bir çok çağrısı oldu halka. Ben kendi yerimin dışına bir sera kurdum 200 metre kare üretime devam ediyorum yalnız ben yetkililere derdimi anlatamadım. Bu seranın şuanda yıkım emri çıkmış hazine arazisi içinde olduğu için en azından ürünümün üretimin yapanın hakkını vermek gerekir diye düşünüyorum yetkililerden bu sıkıntının giderilmesi istiyorum. Ben güç şartlarda burada elektiriğim suyum herhangi bir şeyim yok bu zorlu şartlarda üretme azmi üretmeye çalışıyoruz halkımıza inşallah faydalı olur. Burada bulunduğum araziyi başkalarına kendi adamlarına satmaya çalışıyorlar. Kağızman’daki sıkıntıya el atmalılar yetkililer bizim sesimizi duyun burada devlet hazinesi kime kiralanıyor kime satılıyor bir araştırın.”

kagizman’a-‘vicdan’-araniyor,-boyle-zulum-gorulmedi!-(1).jpgkagizman’a-‘vicdan’-araniyor,-boyle-zulum-gorulmedi!-(2).jpgkagizman’a-‘vicdan’-araniyor,-boyle-zulum-gorulmedi!-(3).jpgkagizman’a-‘vicdan’-araniyor,-boyle-zulum-gorulmedi!-(4).jpgkagizman’a-‘vicdan’-araniyor,-boyle-zulum-gorulmedi!-(5).jpgkagizman’a-‘vicdan’-araniyor,-boyle-zulum-gorulmedi!-(6).jpgkagizman’a-‘vicdan’-araniyor,-boyle-zulum-gorulmedi!-(7).jpgkagizman’a-‘vicdan’-araniyor,-boyle-zulum-gorulmedi!-(8).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler