Kağızman'da 296 Küçükbaş Koyun Dağıtıldı

Kağızman'da 296 Küçükbaş Koyun Dağıtıldı

Kağızman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 8 çiftçiye 2’si erkek 35 dişi olmak üzere 296 küçükbaş koyun dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen Genç Çiftçi projesi kapsamında koyun dağıtım törenine , Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bekir Çapan, daire amir ve müdürleri ile davetliler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bekir Çapan, törende yaptığı konuşmada, Genç Çiftçi projesi kapsamında küçükbaş hayvanların dağıtmak üzere toplandıklarını ifade ederek, “Milli Tarım projesi kapsamında gerek hayvancılık, gerekse bitkisel üretimle ilgili projelerimiz artarak devam etmektedir. Tarım ülkemizin ihmal ed6ilmeyecek önemli bir sektörüdür. Hepimiz 4 elle toprağımıza sarılmak zorundayız. Ekilmedik bir karış toprağımız kalmaması gerekir. Ne oldu bize ben anlamıyorum. Sanki hiç birimizin geçmişi köye dayanmıyormuş gibi davranıyoruz. Özellikle gençler köyden koşa koşa şehre geliyor. Bu durum da köylerimiz ne olacak, soframızdaki yağımız, peynirimiz, ekmeğimizi kim getirecek. Onun için işte tam bu noktada bu proje ile köylerimizde gençlerimizin üretim yapmasını, para kazanmasını sağlıyor. Bundan sonrada projelerimiz devam edecek” dedi.

Daha sonra kurayla koyunların sahipleri belirlenerek  dağıtımları yapıldı.

kagizmanda-296-kucukbas-koyun-dagitildi-(1).jpgkagizmanda-296-kucukbas-koyun-dagitildi-(2).jpgkagizmanda-296-kucukbas-koyun-dagitildi-(3).jpgkagizmanda-296-kucukbas-koyun-dagitildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler