Kağızman'da Çalışmalar aralıksız devam ediyor

Kağızman'da Çalışmalar aralıksız devam ediyor

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Kars - Kağızman Karayolunda incelemelerde bulundu.

Arslan ve Kılıç, yolda devam eden çalışmaların yüklenici firmadan kaynaklı sorunlar nedeniyle duraksaması sebebiyle çalışmalara kısa bir süre ara verildiğini açıkladılar.

Vekiller, bu nedenle Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nün daha önceki yüklenici firmanın iş akdini yerine getirmemesi nedeniyle, işin bu firmadan alınarak başka bir yüklenici firmaya verildiğini ve ardından da çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirtiler.

Kars - Kağızman Karayolunun, Kars - Selim Karayolundan itibaren bu yıl 15, önümüzde ki yıl ise 21 kilometre olmak üzere, toplamda 36 kilometre yapılarak tamamlanacağının müjdesini veren Arslan ve Kılıç, devam eden çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye geldiler.

Burada Karayolları 18’inci Bölge Müdürü Turan Yılmaz ve Yüklenici Firma Yetkilisi Servet Yılmaz’dan bilgi alan Arslan ve Kılıç, daha sonra da gazetecilere açıklamada bulundular.

ARSLAN: “YOLU GENİŞLİĞİ (A 1) STANDARDINDA VE 12 METREYE ÇIKARTILACAK”

Kars halkının bu konuda her hangi bir olumsuz kaygıya kapılmamaları gerektiğine dikkat çeken AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars-  Kağızman Karayolu’nun 12 metre genişliğine çıkartılarak (A 1) standardında yapılmakta olduğunu söyledi.

Merkezi Hükümet tarafından daha önce projesi çizilen, ihalesi yapılan ve ödeneği de ayrılan hangi iş olursa olsun durdurulmasının söz konusu olamayacağını da belirten Milletvekili Arslan: “Bu yolun daha önce (A 1) standardında ve 12 metreye çıkartılması kararı alınmıştı ve projesi de buna göre hazırlanmıştı. İhalesi de yapılan yolun yapımı için yoğun bir çalışma devam ediyordu. Ancak yüklenici firmadan kaynaklı nedenlerden dolayı çalışma kısa bir süre duraksadı. İhalesi yapılmış ve başlanmış bir işin yapılmaması diye bir şey söz konusu olamaz. Dolayısıyla Karyolaları Bölge Müdürlüğü de bu konuda gerekli ağılığını koydu. Yüklenici firmaya, ‘işi devam ettir, aksi halde yasal olarak işi feshederim’ dedi. Sonuç alınamayınca da iş başka bir yüklenici firmaya verildi. Bu yüklenicimiz de bölgemizde çalışan ve güvenilir bir firma olarak bilinir. Kars ve çevresinin mevsimsel ve diğer olumsuz şartlarını bilen bir firmadır. Bu da bizim için önemli bir avantajdır. Kars - Selim Karayolundan başlayarak Kars - Kağızman karayolunun 15 kilometresi bu yıl bitecek ve önümüzde ki yılda 21 kilometresi tamamlanacak. Kötek’e kadar toplam 36 kilometre yol aynı standartta yapılmış olacak. Ayrıca yolun tamamında çalışma yapmak teknik olarak yol kullanıcılarının sıkıntı yaşaması demektir. Bu nedenle iki yılda tamamlanacak.” Dedi

KÖTEK – KAĞIZMAN ARASI

Kötek – Kağızman arasındaki yol genişletme projesinin ise Erzurum – Kağızman arasındaki bölünmüş yol kapsamında olduğunu da belirten Arslan açıklamasında: “Yol genişletme çalışmaları, Kötek’e kadar devam edecek. Kötek’ten Kağızman’a kadar olan kısmın ise Erzurum’dan gelen bölünmüş yol kapsamında olacağı için bu yol bu ihale kapsamında değildir. Projesi hazırlanıyor ve ayrıca ihale edilecek” dedi.

BİZDEN OLMAYAN BELEDİYE AYRIMI YAPMAMIZ, SÖZ KONUSU OLAMAZ!

AK Parti Kars milletvekili olarak aldıkları sorumlulukların bilincinde olduklarını da dile getiren Arslan: “Bizler il genelinde aldığımız sorumluluklar gereği merkezi hükümet tarafından yapılması gereken bütün işleri sonunda kadar takip ediyoruz. Allah’a şükür hükümetin imkânları da bu konuda oldukça rahattır. Bizde bu imkanlardan rahatça faydalanıyoruz. Yeter ki yüklenici firmalardan kaynaklı, teknik ve en önemlisi de yaz ve kış olmak üzere mevsim koşullarından kaynaklı sorunlar yaşanmasın. İl genlinde halkımız şunu çok iyi bilsin ki; ‘Belediye’yi, Kars merkezde ve Kağızman’da MHP, Akyaka’da CHP kazandı’ diye her hangi bir çalışmanın durdurulması diye bir şe söz konusu dahi olamaz. Biz AK Parti’yiz. Sayın Başbakanımız da ‘Bunlar olabilir. Bize insanımız bir kısmı oy vermiş olabilir. Ama Biz bütün ülkenin hükümetiyiz.’ Der.  Bizlerde Kars’ın tamamının milletvekilleri olarak hiçbir bölgeyi birbirinden ayırmadan hizmetlerimize devam edeceğiz. Bugün de buradayız ve gözüküyor ki çeşitli nedenlerden dolayı çalışmaları durdurmamız söz konusu olamaz. Biz bütün işleri olabildiğince hızlı bir şekilde yaparak Kars’ın ve Karslının hizmetine sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz. Kimsenin en ufak bir şüphesi ve tereddüdü de olmasın.” Şeklinde açıklama da bulundu. 

KILIÇ , “İNSANIMIZA YAKIŞIR KALİTEDE BİR YOLA KAVUŞACAĞIZ”

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ta yaptığı açıklamada, Kars – Selim yolundan Kötek’e kadar olan yolun kaliteli bir şekilde 12 metreye kadar genişletilerek yol kullanıcılarının hizmetine sokulacağını belirti.

Yeni yüklenici firma ile birlikte çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini de belirten Kılıç açıklamasında: “Kars - Kağızman Karayolunda yapılan çalışma zaten devam ediyordu. Son günlerde Kağızman yolunda çalışmalar durdu. ‘Artık çalışma yok ve ilerleme yok’ şeklinde vatandaşlarımız arasında yaşanan kaygıları gidermek adına buradayız. Yeni yüklenici firma tamamen ağırlığını buraya verdi. Hızlı bir çalışma var. Bu yıl hedeflenen en az 15 kilometrelik kısım bitirilecek. Gelecek sene de 21 kilometre olmak üzere inşallah toplamda 36 kilometre yol yapımı tamamlanacak. Bizler milletvekilleri, Karayolları 18. Bölge Müdürümüz Turan Yılmaz, Yüklenici Firma Yetkilisi Servet Bahar ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceliyor ve bilgi alıyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kaygılanmasına gerek olmayacak şekilde çalışmalar devam ediyor. Söylenen yapılacak. Bazen insanlarımız fazla düşünemeden bazı siyasi kaygılarla söylüyorlar. ‘Yani durdurdular ve şimdi neden yapılıyor’ diye bir şey yok. İhalesi yapılmış ve başlanılmış olan bir işin durma şansı yoktur. Merkezi hükümet tarafından ödeneği geldiği sürece de çalışmalar olağanüstü durumlar dışında devam eder. Şükürler olsun ki hükümetimizin ödenek sıkıntısı da yoktur. Bu yolun ihalesi yapılmış, parası ödenmiş ve planlaması yapılmıştır. İnsanımız daha kaliteli ve güzel bir yolu kullanma imkanı bulacak.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler