Kağızman İstiklal Alanı’ndaki tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi.
Törene Kağızman Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Semih Cembekli, Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Zuhal Aslan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karabela, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Eyidoğan, MHP İlçe Başkanı Sülhettin Şen, askeri erkân, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Programın ardından Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Semih Cembekli, Kağızman Öğretmenevi’nde gazilerle bir araya geldi. Cembekli, gazilerle sohbet ederek günlerini kutladı.
Türkiye’nin büyük fedakârlıklarla kazanıldığını belirten Cembekli, birlik ve beraberlik içinde vatana sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Cembekli, “Bu ülke kolay kazanılmadı. Dedelerimizin yaşadığı acıların, dökülen kanların hatırına hepimiz birlik olmalı ve vatanımıza sahip çıkmalıyız.” dedi.
Program, gazilerle gerçekleştirilen görüşmenin ardından sona erdi.


Kaynak:Neriman Yalçın