Kağızman'da Sağlık Hizmetleri Masaya Yatırıldı!

Kağızman'da Sağlık Hizmetleri Masaya Yatırıldı!

Kars Kağızman Devlet Hastanesi'nde 2013 Mart ayından beri yaşanan hizmet alımından kaynaklanan personel sıkıntısına rağmen hastanedeki hizmetlerin aksatılmadan sürdüğü bildirildi.

Kağızman'da Sağlık Hizmetleri Masaya Yatırıldı!

-KAĞIZMAN DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ SELÇUK AKAN: HİZMETİMİZ AKSAMADAN DEVAM EDİYOR

Kars Kağızman Devlet Hastanesi’nde 2013 Mart ayından beri yaşanan hizmet alımından kaynaklanan personel sıkıntısına rağmen hastanedeki hizmetlerin aksatılmadan sürdüğü bildirildi.

Kağızman Devlet Hastanesi Başhekimi Selçuk Akan’ın açıklaması şöyle:

Kağızman devlet hastanesinde 2013’ün mart ayından itibaren, atama yoluyla gelen teknisyenlerle beraber toplam 5 röntgen teknisyeni görev yapmaktaydı. Yaklaşık 3 ay önce bir teknisyenimizin kemik kanseri nedeniyle ameliyat olması, 1 ay önce bir teknisyenin tayininin çıkması ve bir teknisyenin 15 gün önce 1 ay süre ile şua iznine mecburen ayrılması nedeni ile röntgen çekim hizmetimiz hali hazırda 2 teknisyenle devam ettirilmektedir. Teknisyen açıktan atamalarının 6 ayda bir yapılması nedeni ile boşalan kadrolar hemen doldurulamamaktadır. 

Röntgen bölümünde çalışanlar fazla miktarda radyasyona maruz kaldıkları için ilgili kişilerin çalışma süreleri bakanlıkça günlük 7 saat, aylık 140 saatle sınırlandırılmıştır. Bu kişilerin sağlığının olumsuz etkilenmemesi için, bu saatlerden fazla çalışmaları bakanlıkça engellenmiştir. Teknisyenlerin çalışacakları günlük 7 saatlik peryod, kurumumuzca polikliniklerin yoğun çalıştığı ve fazla filmin çekildiği gündüz vaktine ayrılmış olup, mesai bitiminden sonra yeterli personel olmadığı hallerde teknisyensiz kalınmaktadır ve röntgen çekilememektedir. Bu bağlamda, hastalar acil durumlarda ya Kars’a sevk edilmekteler veya teknisyenler gönül rızaları ile fazla radyasyonu göze alarak gelip filmleri çekmektedirler.

Görüldüğü gibi her durumda bir tarafın mağduriyeti ile neticelenen bu durum, alınan tüm tedbirlere rağmen hastanemizde olduğu gibi, dönem dönem birçok ilçede de yaşanmaktadır. Bunun temel nedenini ise atama ve tayinlerde izlenen yanlış politikalar ve bürokratik hiyerarşi ve işleyişin hantal olması oluşturmaktadır.

Bahsettiğimiz röntgen teknisyeni eksikliğinden başka dönem dönem doktor, hemşire, ebe, laborant, şoför vs. gibi diğer personelde de eksikler olabilmektedir. Bazı hastalarımız, bir çok konuda hastane işleyişine, kanun ve yönetmeliklere yabancı oldukları için sayılan personel, alet, ekipman eksikliğinden kaynaklanan her türlü mağduriyetin çözümünü hastanemizden beklemektedirler. Keşke her türlü sıkıntının çözümü olabilsek ve siz değerli halkımıza daha donanımlı bir şekilde sağlık hizmeti verebilsek. Ancak ne yazık ki mevcut işleyişe tabiyiz..

Hastanemiz öngörülen tüm eksikliklere müdahale noktasında elinden gelen her şeyi büyük bir titizlikle yapmaktadır. Hizmetlerimizin artarak devam edebilmesi için siz değerli halkımızın ve büyüklerimizin her türlü desteğini bekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla arz olunur.

Önceki ve Sonraki Haberler