Kağızman’ın İçme Suyu Altyapısı Güçleniyor
Kars’ın Kağızman ilçesinde içme suyu altyapısının iyileştirilmesine yönelik önemli bir yatırım başlatıldı. AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.
İLBANK tarafından yürütülen SUKAP (Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi) kapsamında hayata geçirilen yatırımın yaklaşık 58 milyon TL bedelli olduğu belirtildi. 2025 yılında proje çalışmaları tamamlanan ve ihale süreci gerçekleştirilen proje ile Kağızman’ın içme suyu altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Yatırım kapsamında 6 adet içme suyu deposu inşa edilecek ve içme suyu isale hattı yapılacak. Çalışmaların başladığı belirtilirken, projenin iki ay içerisinde tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.
Gerçekleştirilen proje ile Kağızman’da içme suyu temininin sürekliliğinin sağlanması, altyapının daha sağlam hale getirilmesi ve vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması amaçlanıyor.
Yetkililer, ilçenin altyapı ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
Kaynak:Mesut Adıgüzel