Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Kahramankazan Belediyesi tarafından ve Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun katkılarıyla Uluslararası Kavurma ve Gastronomi Festivali düzenlendi.
Kahramankazan'da kortej eşliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Kavurma ve Gastronomi Festivali, binlerce kavurma severi bir araya getiriyor. Kahramankazan Belediyesi tarafından ve Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun katkılarıyla Uluslararası Kavurma ve Gastronomi Festivali düzenlendi. Binlerce kavurma severi bir araya getiren festival, Kahramankazan Millet Bahçesi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Kavurmanın sunumu için Türkiye'nin dört bir yanından gelen şeflerin dev kazanlar kurduğu festivalde, vatandaşlar kavurma dağıtımına yoğun ilgi gösterdi. Festival kapsamında, geleneksel Türk mutfağının eşsiz tatlarını, dünya mutfaklarıyla buluşturarak ziyaretçilere unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunulması hedeflendi.
Festivalde konuşan Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Kahramankazan'ın etin başkenti olduğunu vurgulayarak, "Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz festivalimizle beraber Kahramankazan etinin tanıtımını yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Çırpanoğlu, festivali gelecek senelerde de gerçekleştirerek geleneksel hale getirmek istediklerini ve Kahramankazan kavurmasını tüm Türkiye'ye tanıtmak istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak:İHA