Karakurt Barajı ve HES Tesisinde incelemelerde bulunuldu

Karakurt Barajı ve HES Tesisinde incelemelerde bulunuldu

​​​​​​​Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Jeotenik Hizmetler ve YAS Daire Başkanı Dr. Ayhan Koçbay ve teknik ekibi ile DSİ 24. Bölge Müdürü Şükrü Baysal ve teknik ekibi Karakurt Barajı ve Hes Tesisi ve Ünlendi Barajı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Karakurt Barajı ve HES projesi hakkında ;

Kars’ın Sarıkamış ilçesi sınırlarında Aras Nehri üzerinde 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında, Lisans sahibi Bilsev Enerji Üretim ve Tic. A. Ş. tarafından inşası tamamlanan Karakurt Barajı ve HES projesi temelden 142 metre yüksekliğinde ve rezervuar hacmi 590 milyon m³ olup, 99,50 MWm kurulu gücüyle ortalama yılda 346 milyon Kwh elektrik üretimi yapmaktadır. Akabinde temelden yüksekliği 68 metre, rezervuar hacmi 89,23 milyon m³ olan Ünlendi Barajı Iğdır İl Merkezi, Tuzluca, Karakoyunlu ve Aralık İlçeleri ile Halfeli, Melekli, Hoşhaber beldeleri ve bunlara bağlı 70 köy yerleşiminin 2050 yılına kadar ihtiyacı olan 26,80 milyon m³/yıl içme suyu temini ve 98.620 dekar tarımsal alanın sulanmasını sağlayacaktır.

karakurt-baraji-ve-hes-tesisinde-incelemelerde-bulunuldu-2.jpegkarakurt-baraji-ve-hes-tesisinde-incelemelerde-bulunuldu-3.jpegkarakurt-baraji-ve-hes-tesisinde-incelemelerde-bulunuldu-1.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler