Kars Adliyesi'nde yeni adli yıl açılışı gerçekleştirildi

Kars Adliyesi'nde yeni adli yıl açılışı gerçekleştirildi

Kars’ta 2022-2023 adli yılının açılışı için tören düzenlendi. Başsavcısı Amanvermez, “Adil bir yargı, adalet hizmetinin zamanında sunulması adına üzerimize düşen bütün sorumluluğu yerine getireceğiz.” dedi.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta 2022-2023 yeni adli yıl açılışı için Kars Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törene Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Kars Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Köse, Kars İdare Mahkemesi Başkanı Kerim Yonisoğlu, Kars Barosu Başkanı Av. Fettah Çapkurt, hakimler ve savcılar, avukatlar ve adliye personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, yeni bir adli yıla daha başladıklarını ve düzenlenen bu açılış programının kendilerine mesainin ilk gününde büyük enerji olacağını ifade ederek, “Bugün bir araya gelmemizin hep birlikte güzel bir fotoğraf karesi vereceği inancındayım. Bu adli yılda da daha evvelden olduğu gibi Kars Adliyesi olarak Başsavcılığımızla, mahkemelerimizle ve tüm bağlı birimlerimizle, kuruluşuyla yargı teşkilatına güç katan İdare Mahkememizle, adaletin tesisi, adil bir yargı, adalet hizmetinin zamanında sunulması adına üzerimize düşen bütün sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu hususta hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle yeni adli yılın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, bütün çalışma arkadaşlarıma ve özellikle milletimize hayırlı olsun.” dedi.

Kars Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Köse ise, “Büyük ölçüde yenilenen hakim ve savcı kadrosuyla Kars Adliyemizde 2022-2023 adli yılına bugün itibariyle başlamış bulunmaktayız. Her zaman olduğu gibi bu adli yılda da milletimizin yargı teşkilatımızdan en büyük beklentisi elbette ki adaletin bir an önce, gecikmeksiniz ve en doğru şekilde tecellisi olacaktır. Gerektiğinde gecelerini gündüzüne katarak mesai menfuru gözetmeksizin canhıraş çalıştıklarına bizzat yakinen şahitlik ettiğimiz hakim ve savcı meslektaşlarımızın, yakın çalışma arkadaşlarımızın çalışmaları her zaman takdire şayan olmuştur. Ayrıca bu yıl itibariyle faaliyete başlayan İdare Mahkememizin başta kıymetli başkanı olmak üzere idare hakimlerimize ve yakın çalışma arkadaşlarına da başarılar diliyorum.” ifadesini kullandı.

Adaletin toplum hayatının, insan mutluluğu ve huzurunun vazgeçilmez bir koşulu olduğuna dikkat çeken Kars İdare Mahkemesi Başkanı Kerim Yonisoğlu da, “Adalet mülkün temelidir ilkesi yüzyıllar önce söylenmiş ve bugüne kadar gerek gerçekliğini gerekse değerini hiçbir zaman yitirmemiş bir ilkedir. En ilkel toplumlarda bile kendisini hissettirmiş olan adalet duygusu insanlığın esasında ortak malıdır. “Toplum yaşamı adalet ile sonsuzlaşır, adaletsizlikle yıkılır” diyenleri tarih her daim haklı çıkarmıştır. Biz İdare Mahkemesi olarak özellikle adalet bizim Kutup Yıldızımız, devletin temeli, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkemiz, doğruluk, dürüstlük, bilgelik, ciddiyet, anlayış ve kavrayışı, yükseklik, çalışkanlık düsturumuz, hakkı ve hukuku hakim kılmak, hukukun üstünlüğüne tavizsiz bir bağlılıkla hiçbir etki altında kalmadan bağımsız ve tarafsızca hakkı ortaya koymak, şapkayı başa ayakkabıyı ayağa koymak amacıyla hareket edeceğiz. Bunların hiç birini unutmadık, hiçbir zamanda unutmayacağız.” şeklinde konuştu.

Kars Barosu Başkanı Av. Fettah Çapkurt ise yaptığı konuşmada, “2022-2023 adli yılını yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve avukatlık mesleğinin artık yapısal bir hale gelmiş sorunlarına dair kaygılarla karşılıyoruz. Zira adli yıl, mesleğimize ve avukatlara yapılan saldırıların hız kesmeden devam ettiği, hak ihlallerinin, kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının inanılmaz boyutlara ulaştığı, yoksulluğun derinleştiği bir iklimde başlamaktadır. 6-7 Haziran 2022 tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği Yönetiminin, Baro Başkanlarının be Genel Kurul Delegelerinin ortak imzasıyla yayınlanan deklarasyonda da dile getirilen kronikleşen sorunlarımızın çözümüne dair geçtiğimiz adli yıl içerisinde tek bir adım dahi atılmamıştır. Toplumda ve uluslararası alanda giderek kaybolan yargıya güveni sağlamak için somut adımlar atılması baroların ve avukatların bıkmadan, usanmadan tekrarladığı en önemli taleplerdendir. Hukuk Fakültesi ve avukat sayısının değil, eğitim kalitesinin ve avukatlık mesleğinin saygınlığının artacağı bir adli yıl istiyoruz. Avukat sayısı artarken, iş alanları daraltılmakta ve mesleki faaliyetlerin önüne sürekli engeller çıkarılmaktadır. Dezavantajlı grupların avukata ve adalete erişimi engellenmektedir. Bizler, yurttaşların haklarını korumak için görevimizi yaparken, kışkırtılan cehalet ve şiddetin sonucu olarak müvekkillerimizle ve hukuki uyuşmazlığın konusuyla özdeşleştirildiğimiz için sorgulanıyor, yargılanıyor, saldırıya uğruyor ve hatta öldürülüyoruz. Mesleki faaliyet alanlarımızın korunduğu, genişletildiği ve güçlendirildiği bir adli yıl istiyoruz. Adli yılın başında ilan ediyoruz; Avukatların adil yargılamanın ayrılmaz parçası olduğunu, avukatlara yönelik her türlü sınırlamanın özünde yurttaşın hak arama özgürlüğüne ve savunma hakkına getirildiğini, yargının eşit süjeleri arasında ayrımcı bir yaklaşıma tabi tutulmasının kabul edilemeyeceğini, yargının şeffaflaşması, hak arama özgürlüğünün sağlanması ve adil yargılanma hakkının tesisi için avukatların önündeki tüm kısıtlamaların kaldırılmasının zorunluluk olduğunu bir kez daha hatırlatarak, mesleğimizin sorunlarının çözümü, hukukun üstünlüğünün ve yargı bağımsızlığının sağlanmasına yönelik somut adımların bir an önce atılmaması halinde anayasal demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımıza dair irademizin arkasında aynı kararlılıkla durduğumuzu siyasi iktidar, resmi merciler, meslektaşlarımız ile kamuoyunun bilgisine sunarız.” dedi.

Konuşmaların ardından hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları 2022-2023 adli yılının ilk mesaisine başladılar.

kars-adliyesinde-yeni-adli-yil-acilisi-gerceklestirildi-(1).jpgkars-adliyesinde-yeni-adli-yil-acilisi-gerceklestirildi-(2).jpgkars-adliyesinde-yeni-adli-yil-acilisi-gerceklestirildi-(3).jpgkars-adliyesinde-yeni-adli-yil-acilisi-gerceklestirildi-(4).jpgkars-adliyesinde-yeni-adli-yil-acilisi-gerceklestirildi-(5).jpgkars-adliyesinde-yeni-adli-yil-acilisi-gerceklestirildi-(6).jpgkars-adliyesinde-yeni-adli-yil-acilisi-gerceklestirildi-(7).jpgkars-adliyesinde-yeni-adli-yil-acilisi-gerceklestirildi-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler