Kars AFAD ekibi, gece gündüz deprem bölgesinde çalışıyor

Kars AFAD ekibi, gece gündüz deprem bölgesinde çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketini yaşayan 10 ilimizde meydana gelen depremlerde arama kurtarma çalışmaları 8’inci günde de devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ

Felaketin ardından depremin vurduğu Malatya’ya giden Kars AFAD ekibi gece gündüz demenden arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. AFAD ekibine saha destek gönüllüleri de destek veriyor.

AFAD ekibimiz ve Çin’den gelen ekip tarafından enkaz altından cansız bedenler, Çinli ekip tarafından saygı duruşu ile ebediyete uğurlanıyor.

Öte yandan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da bir hafta önce aynı gün meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından Kars’tan gönül köprüsü dayanışması devam ediyor. Kars Valiliği koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğü marifetiyle depremlerin yaşanmasının ardından Kars’ta afet bölgelerine şu ana kadar 94 tır yardım gönderildi. Kurulan gönül köprüsü kapsamında son olarak deprem bölgelerinden Hatay’ın Kırıkhan ilçesine 1 tır ve 2 konteynır hayvan yemi, saman, soba ve 5 adet 80 metrekarelik çadır gönderildi. Depremin hemen ardından Kars AFAD ekibimiz İl Müdürü Oktay Ayğan ve İl Müdür Yardımcısı Sabri Yükselen koordinesinde saha destek gönüllü ekibi ile birlikte deprem bölgelerine varmak için yola çıktı. O günden beri arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler