Kars Barosu’ndan depremzede kadınlar için duygusal paylaşım

Kars Barosu’ndan depremzede kadınlar için duygusal paylaşım

Kars Barosu bu yıl “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” için depremden etkilenen kadınlara ithafen anlamlı bir klip çekti. Kadın avukatlar, 11 ildeki depremzede kadınlar için kamera karşısına geçti.

Volkan KARABAĞ

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7’lik ve 7.6’lık depremlerle asrın felaketi yaşandı. Depremden etkilenen 11 ildeki kadınlar için kamera karşısına geçen Kars Barosu Başkanı Avukat Fettah Çapkurt ve 11 kadın avukat “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” için anlamlı klip çekti.

Çekilen klipte kadın avukatlar depremzede kadınlar için, “Kadın Hatay’dır; çok kültürlülüğü ve dilliği temsil eder. Kadın Malatya’dır; medeniyetlerin yollarını kesiştiren kavşağı temsil eder. Kadın Gaziantep’tir; ticareti, ekonomiyi ve gelişmişliği temsil eder. Kadın Adana’dır; tarımın, ticaretin ve eşsiz kültürün merkezidir. Kadın Adıyaman’dır; turistik değerleri zengin florayı ve dolunayı temsil eder. Kadın Elazığ’dır; Fırat’ın coşkusunu, gürül gürül akan suyu, bembeyaz dalgaları temsil eder. Kadın Şanlıurfa’dır; zamana direnip depreme meydan okuyan Göbekli Tepe’yi temsil eder. Kadın Diyarbakır’dır; 12 bin 500 yıllık bir medeniyeti temsil eder. Kadın Kahramanmaraş’tır; emekçi ellerden çıkan saraçları, oymacılığı ve dokumacılığı temsil eder. Kadın Osmaniye’dir; barışın ve kardeşliğin sesi Yaşar Kemal’i temsil eder. Kadın Kilis’tir; Asur, Babil, Mitani ve daha birçok medeniyeti temsil eder.” denildi.

Başkan Çapkurt ise, “Kadın, enkazdan 248 saat sonra hayata tutunan Aleyna Ölmez’di. Kadın; yüreği torunu için yanan Meliha Sarıçiçek’tir. Kadın, hunharca katledilen Özgecan Aslan’dır. Kars Barosu olarak bu yılki “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü her türlü zorluğa göğüs geren, canice katliamlara kurban giden, her türlü şiddete maruz kalan bilhassa ülkemizde meydana gelen depremde sesini duyurmaya çalışan deprem bölgelerindeki kadınlara ithaf ediyoruz.” dedi.

kars-barosundan-depremzede-kadinlar-icin-duygusal-paylasim-2.jpgkars-barosundan-depremzede-kadinlar-icin-duygusal-paylasim-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler