Kars Bölge Müdürlüğü Kapanıyor!

Kars Bölge Müdürlüğü Kapanıyor!

Edinilen bilgiye göre,Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kapanarak, Kars,Ardahan ve Igdır,Erzurum'a bağlanıyor!

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisi Azer Danyıldız yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Danyıldız; '2011 yılından itibaren Kars’ta hizmet veren Anıtlar Kurulu edinilen bilgilere göre Kültür Bakanlığının almış olduğu bir karar ile Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü kapatılarak, Erzurum Bölge Müdürlüğüne bağlanacak. Geçtiğimiz son 13 yılda şehrin ve bölgenin tarihi dokusu ve koruma planında kalan binaların, arsaların doğru bir şekilde yapılaşması adına kurulmuş olan bölge müdürlüğü Kars – Ardahan – Iğdır illerinin sorunlarını çözmede vatandaşlara yardımcı oluyordu.Böyle bir bölge müdürlüğünün Kars'tan alınarak Erzurum'a bağlanması şehir için büyük bir kayıptır!
Sağlık sektörü bağımlılığının ardından şimdi de tarihi ve kültür yapılaşması Erzurum’dan daha fazla olan Kars’ın tekrardan Erzurum’a bağlanması, yatırımcıları, meslektaşlarımızı ve bu işlerle uğraşan teknik herkesin büyük zarar görmesine neden olacaktır.Siyasilerin ve yetkililerin biran önce bu duruma el atmaları gerekmektedir,bu şehir hepimizin!'' dedi..

Kaynak:Bülent Ertaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
59 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler