Kars DSİ'de Sulama Toplantısı!
Kars’ın Arpaçay İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda İlçe Kaymakamlığı’nca Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen “Sulama Kanalı Projesi” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yapılan toplantıya Kaymakam Faruk Erdem, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Şube Müdürü Serdar Kotan ile diğer teknik personel ve projenin uygulanacağı köy ve mahallelerin muhtar ve azaları katıldı.
İlçenin tarımsal ve hayvansal yönden gelişebilmesi için büyük bir önem arz eden sulama kanallarının yapım işi ile ilgili Şube Müdürü Serdar Kotan tarafından teknik olarak açıklamalarda bulunuldu. Bunu müteakip; Bölge Müdürü Çelenk yapmış olduğu konuşmada, uzun yıllardır devam eden ve yapımı tamamlanamayan proje ile ilgili sorunları dile getirdi ve muhtarlarımızdan konu ile ilgili isteklerini belirtti.
Muhtarların da talep ve sorunlarını dinlenerek sorunların aşılması için gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi.
Karşılıklı görüş alışverişi ve çözüm önerileri üzerinde durulan toplantı neticesinde kapanış konuşmasını yapan Kaymakam Erdem, Arpaçay’ın gelişimi ve değişimi açısından önemi tartışmasız olan bu konunun, böyle bir ortamda görüşülmesinin son derece faydalı olduğunu, üzerinde mutabık kalınabilecek konuları birebir olarak görüşme neticesinde ortak bir mutabakata varılmasından duyduğu mutluluğu belirtti. Erdem, projenin devamında diyalogun önemine işaret edip, projenin en kısa zamanda bitirilmesi temennisinde bulundu ve katılımcılara teker teker teşekkürlerini iletti.kha
(1).jpg)