Kars-ı Dilbeste Topluluğu Sarıkamış şehitlerini ağıtlarla andı

Kars-ı Dilbeste Topluluğu Sarıkamış şehitlerini ağıtlarla andı

107 yıl önce hayatlarını vatan için feda eden Sarıkamış şehitleri, Kars-ı Dilbeste Topluluğu tarafından asker ve şehit temalı ağıt ve türkü dinletisi ile anıldı.

Tacettin DURMUŞ

Sarıkamış Şehitleri 107 yıl dönümünde Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinliklerle anılıyor. Anma etkinlikleri kapsamında Kars Valisi Türker Öksüz himayesinde Sarıkamış Harekâtı'nın 107. yıl dönümü anısına Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi'nde “asker ve şehit temalı” türkü ve ağıtlardan oluşan müzik dinletisi sunumu gerçekleştirildi.

Dün icra edilen ve bugün de devam eden müzik dinletisi, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Polat tarafından oluşturulan yerel grup olan Kars'ı Dilbeste Topluluğu tarafından icra ediliyor.

Karslılar ve davetliler tarafından büyük beğeni kazanan müzik sunumunda aşık Âşık Bahattin Yıldızoğlu ve Şair Kâzım Kazaklı’nın ‘Sarıkamış Destanı’ isimli eserlerini seslendirdikleri program sırasında duygulu anlar yaşandı.

Kars-ı Dilbeste Topluluğu’nun kurucusu Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Polat, Sarıkamış şehitlerini Türkiye’nin 3’üncü interaktif müzesi olma özelliğini taşıyan Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesinde anmanın son derece anlamlı olduğunu söyledi. 

Polat açıklamasında başta Kars Valisi Türker Öksüz olmak üzere, Sarıkamış Harekâtının 107. yıl dönümü kapsamında dinleti etkinliğinin gerçekleştirilmesini sağlayan Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin ve Kars Müze Müdürü Yavuz Çetin ile diğer destek verenlere teşekkür etti.

Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Polat tarafından düzenlenen müzik dinletisinin şefliğini KAÜ Öğretim Görevlisi Shamil İsmayilov üstlendi. Tarda Erdoğan Kına, Bağlama’da Mert Yilmaz ve Mazlumcan Öztürk, kabak kemanede Murat Yıldırım, balabanda Murat Kaya, ritimde Devran Tekdemir görev yaptı. Koro ve solist olarak da Hatice Abalı, Kübra Bayram, Mine Nazan Ejder, Zeliha Başar, Tutku Beyza Tanyıldız, Ceyhan Altay, Nesrin Gözel, Gülistan Öztürk, Beyza Onal, Ceyhan Altay, Vedat Keskin, Zeliha Basar, Cansu Can Erdağı ve Danış Binici görev aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler