Kars İtfaiyesi fidanlara can suyu veriyor

Kars İtfaiyesi fidanlara can suyu veriyor

Kars Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, şehir merkezinde bulunan fidanları tek tek suluyor. Fidanlara verilen su, can suyu gibi faydalı oluyor.

Tacettin DURMUŞ

Son günlerde yaşanan yağmursuz günler ile birlikte hava sıcaklıklarının artması, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan fidanları da olumsuz etkiliyor. Kars Belediyesine ait Yeni Şehir Mahallesinde bulunan ağaçlandırma sahasında geçtiğimiz yıllarda dikilen çam fidanları itfaiye ekipleri tarafından sulanıyor.

Devlet Su İşleri ile Millet Bahçesi arasında kalan ve yıllar önce dikilen çam ağaçları da Kars Belediyesine ait ağaç sökme aracı ile bulundukları bölgeden sökülerek DSİ Yerleşkesi içerisine ve Yeni Şehir Mahallesinde bulunan belediyeye ait ağaçlandırma sahasına dikiliyor. Dikilen çamların bakımı ise yine Park Ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapıldığı gibi sulaması da itfaiye ekipleri tarafından yapılıyor.

Öte yandan şehrin muhtelif yerlerine dikilen fidanlara, vatandaşların sahip çıkması önem arz ediyor.  Özellik şehir içerisinde hayvan otlatan bazı çobanların ise daha duyarlı olması gerekiyor. Bölgede otlayan büyük ve küçükbaş hayvanların sürtünmesi ve fidanların filizlerini yemesi neticesinde fidanlar daha filizlenmeden kuruyup yok oluyor.  Her yıl düzenli olarak Kars Valiliği ve Kars Belediyesi ile diğer kurumların koordinasyonunda dikilen fidanlar da yine duyarsızlık ve bakımsızlık nedeniyle daha filizlenmeden yok olup gidiyor. Bu nedenle ormanı olan Kars’ın Orman Bölge Müdürlüğünün, ormanı olamayan Erzurum’a bağlı olması da akıllara yatmazken, küresel kuraklık ve iklim değişikliği göz önünde bulundurularak orman ve ağaç bilincinin il genelinde daha da gelişmesi önem arz ediyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler