Kars Kan Bağış Merkezi yeni adresinde hizmete açıldı

Kars Kan Bağış Merkezi yeni adresinde hizmete açıldı

Kars Kan Bağış Merkezi, Sultan Alpaslan Cami Külliyesinde bulunan yeni adresinde hizmete başladı.

Düzenlenen açılış töreninin açılış konuşmasını yapan Kan Hizmetleri Genel Müdürü Sayim Kerman, “Kars Kan Bağış Merkezinin 2023 yılı hedefi 13 bin ünite, alınan 13 bin 45 ünite, 2024 yılı hedefimiz de yine 13 bin ünitedir. İlk 4 ayda alınan 3 bin 976 ünitedir. Kars Kan Bağış Merkezi olarak merkez ve ilçeleri ile birlikte Ardahan’da 2023 yılında 203 ekip, ilk 4 ayda ise 61 ekip planlaması yapılmıştır. Ekip verimliliği ramazan ayına rağmen 43, kan alma biriminin ortalaması ise 17 ünitedir. 2023 yılında Kars’taki hastanelerimize toplam 7 bin 92 ünite, 2024 yılı ilk 4 ayında ise 2 bin 553 ünite kan ve ürünleri hizmeti sunulmuştur. Yeni kan bağış merkezimiz bodrum kat ile birlikte 3 kat, toplam 410 metrekaredir. Bodrum kat depolar, giriş kat donasyon alanı, 2. kat ise idari ofislerden oluşmaktadır. Kars Kan Bağış Merkezimizde 12 flebotomist, 2 ekip doktoru, 1 dnonör kazanım uzmanı, 1 mali destek uzmanı, 3 destek personeli olmak üzere toplam 20 çalışanımız mevcut.” dedi.

Kars Kan Bağış Merkezi Flebotomistlerinden Burcu Çiftçi ise, “Hepiniz Türk Kızılay Kars Kan Bağış Merkezinin açılışına hoş geldiniz. Bu zamana kadar yapmış olduğunuz kan bağışlarıyla kurtarmış olduğunuz hayatlar adına hepinize yürekten teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Kan bağışının önemine değinen Kars Valisi Ziya Polat yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Türk Kızılay’ı en son 11 ilimizi etkileyen depremde can siper hane görev yaptığına yerinde şahit olduk. Allah devletimizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarından, milletimizden razı olsun. Biz afetlerden önce hazır olmamız gerektiğini biliyoruz, bu uğurda da Kızılay kamu kurumu gibi çalışıyor, çalışmakta zorunda ve bunun altyapısını hazırlamakta hepimizin görevidir. Kars Kan Bağış Merkezimiz hayırlı olsun. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Polat, Genel Müdür Kerman ve davetliler kurdele kesti. Tören merkezin gezimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

dsc-0731.jpg

dsc-0732.jpg

dsc-0733.jpg

dsc-0736.jpg

dsc-0744.jpg

Kaynak:Hatice Kavşut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler