Kars merkezli 9 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Kars merkezli 9 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Kars merkezli yapılan eş zamanlı operasyonda Ankara, İstanbul, Hakkari, Erzincan, Tokat, Sakarya, Bursa ve Gaziantep olmak üzere toplam 9 ilde aralarında Binbaşı, Yüzbaşı, Üsteğmen ve Astsubay rütbeli askerlerin bulunduğu 9 TSK mensubu gözaltına alındı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

FETÖ/PDY Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve askeri yapılanma içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanması için Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerince ortak operasyon yapıldı.

Örgütün mahrem yapısı içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten şahısların, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü içerisindeki TSK mensupları ile irtibat kurmak ve kurulan irtibatın deşifre edilmesini önlemek, örgütsel gizliliği korumak amacıyla kontörlü veya sabit hususi hatlarla irtibat kurdukları; yönünde bilgiler elde edilmiş olup, yurt genelinde değişik illerde aynı yönde çalışmalar yapılarak bu şekilde irtibat kurulan FETÖ/PDY Örgüt mensuplarının tespitleri yapıldı.

Kars'ta aynı yönde yapılan çalışma sonucunda; FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü ile irtibatı olduğu değerlendirilen ve açık kimlikleri tespit edilen TSK mensuplarına yönelik, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde geçtiğimiz gün TEM Şube Müdürlüğümüz tarafından Kars merkezli yapılan eş zamanlı operasyonda Ankara, İstanbul, Hakkari, Erzincan, Tokat, Sakarya, Bursa ve Gaziantep olmak üzere toplam 9 ilde aralarında Binbaşı, Yüzbaşı, Üsteğmen ve Astsubay rütbeli muvazzaf askerlerin bulunduğu toplamda 9 TSK mensubu gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden; TCK 221. maddesinde belirtilen Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan diğer şüphelilerden 2'si tutuklanırken diğeri ise Savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Konu ile ilgili Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Ülkemiz güvenliğini tehdit eden terör örgütleri ve örgüt üyelerinin yakalanmalarına yönelik mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte, azim ve kararlıkla devam edecektir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler