Kars Susuz Şelalesi Dondu

Kars Susuz Şelalesi Dondu

Kars’ın Susuz ilçesi sınırları içinde bulunan doğa harikası Susuz Şelalesi -30’un üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle tamamen buz tuttu.

Uzun süre dışarıda kalmanın neredeyse imkansız hale dönüştüğü bölgede Şelalede görülmeye değer manzaralar oluştu.

Doğu Anadolu Bölgesi yılın en soğuk günlerini yaşarken, insan hayatını olumsuz yönde etkileyen havadan doğa da nasibini aldı. Susuz ilçesinde çifte şelalesi olarak da adlandırılan bölgenin en yüksek düşüşü sağlayan suyunu barındıran Şelale, Sibirya soğuklarının etkili olduğu bu günlerde ilk defa tamamen donduğu söylendi. Metrelerce yükseklikte buz kütlesi oluşurken, şelale civarında çeşitli incelemelerde bulunmak ve şelalenin durumuna bakmak için bölgeye giden Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, oluşan görsel şölenin soğuk nedeniyle seyrinin yaşanamadığına dikkat çekti.

BAŞKAN, KARLA MÜCADELE İÇİN DİREKSİYON BAŞINDA

Gündüz saatlerinde başkanlığını yaptığı Susuz ilçesinin birçok noktasında incelemelerde bulunan Uray, akşam saatlerinde ise kar temizleme çalışması için direksiyon başına geçti. Bölgede vatandaşların mağduriyetini gidermek adına gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Başkan Murat Uray, Kar temizleme aracının operatörlerinin ailevi sorunları veya izinli günlerinde direksiyon başına geçerek işlerin aksamasına fırsat verilmediğini ifade etti.

Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, direksiyon başında kar temizleme çalışması yaparken sorularımızı da şu şekilde yanıtladı; “Bizler bölgede yaşanan ağır kış şartlarının canlı tanıklarıyız. Bu tanıklık aynı zamanda bizlere sorumluluk bilinciyle hareket etme azmi veriyor. Bu aracı kullanan arkadaşlarımızın çeşitli sorunları, izinli günleri olabiliyor. Ben de onları ve halkımızı mağdur etmemek adına yapabildiğim bu işi seve seve yürütüyor ve çalışmaların aksamasına izin vermiyorum.”

Başkan Uray, küçük ilçenin uğraştığı büyük kış zorluklarının el ele verilerek ve anlayışlı davranılarak daha da kolay hale getirildiğinin de altını çizdi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler