Kars Valiliği Aybirdi’yi onurlandırdı

Kars Valiliği Aybirdi’yi onurlandırdı

Kars Valiliği, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Aybirdi’nin “Kara Kış” şiirinin Sarıkamış Şehitliği’nde sergilenmesi için karar verdi.

Volkan KARABAĞ

Atatürk Üniversitesine bağlı olarak çalışmalarını yürüten Orta Doğu ve Orta Asya- Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezinin önceki yıl Sarıkamış Şehitleri anısına düzenlediği şiir yarışmasında Türkiye 3’ncüsü olan Murat Aybirdi Kars Valiliği tarafından onurlandırıldı.

Aybirdi’nin Sarıkamış “Kara Kış” başlıklı şiiri Yukarı Sarıkamış’ta bulunan Sarıkamış Şehitliği’nde sergileniyor. Kars Valiliği tarafından bu yıl yeni düzenlemeler yapılan şehitlikte şiirin yanında çeşitli figürler de bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Aybirdi, “Sarıkamış şehitlerini anmaya hazırlandığımız şu günlerde şiirimin Şehitlik Anıtı’da yer alması benim için büyük bir onur oldu. Bu vatan, kolay kazanılmadı. Bu vatan için şehadet şerbetini içenler, geride tarihten silinmeyecek kahramanlıklar bıraktılar. Bunu genç nesillere anlatmak ve aşılamak gerekir. Bir tarih şuuru oluşturmak çok önemlidir. Bu şiirim, aslında bir ağıt olarak değerlendirilebilir. Bir gece yarısı sessizce vatan toprağıyla kucaklaşanların ağıtıdır bu. Bu şiir, söz konusu vatan olunca canını seve seve verenlerin şiiridir. Bu vesileyle bu vatan uğrunda şehit ve gazi olanları minnetle anıyorum. Kars Valiliğine de şiirimi Sarıkamış Şehitliği’ne yazdırdığı için sonsuz teşekkürler ediyorum.” dedi.

kars-valiligi-aybirdiyi-onurlandirdi-1.jpgkars-valiligi-aybirdiyi-onurlandirdi-2.jpgkars-valiligi-aybirdiyi-onurlandirdi-3.jpgkars-valiligi-aybirdiyi-onurlandirdi-4.jpgkars-valiligi-aybirdiyi-onurlandirdi-5.jpgkars-valiligi-aybirdiyi-onurlandirdi-6.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler