Kars Valisi Rahmi Doğan talimat verdi: Sac kaplama sökülüyor

Kars Valisi Rahmi Doğan talimat verdi: Sac kaplama sökülüyor

Kars Valisi Rahmi Doğan, Muradiye Hamamında yaptığı incelemede hamamın sac ile kaplanan çatı kısmının sökülerek yerine tarihi dokuya uygun bir şekilde kurşun kaplama yapılması talimatını verdi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Muradiye ve Mazlumağa Hamamlarında incelemelerde bulundu.

Muradiye Hamamında yaptığı incelemelerde yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Doğan, hamamın sac ile kaplanan çatı kısmının sökülerek yerine tarihi dokuya uygun bir şekilde kurşun kaplama yapılması talimatında bulundu.

Buradaki incelemelerin ardından Mazlumağa Hamamına geçerek restorasyon çalışmalarında ortaya çıkan yarasa ve yıldız figürlü havalandırmaları inceleyen Vali Doğan, yetkililere; yarasa ve yıldız figürlü havalandırmaların aslına uygun şekilde muhafaza edilerek çalışmaların titizlikle yürütülmesi yönünde talimatta bulundu.

kars-valisi-rahmi-dogan-talimat-verdi-sac-kaplama-sokuluyor-(1).jpgkars-valisi-rahmi-dogan-talimat-verdi-sac-kaplama-sokuluyor-(2).jpgkars-valisi-rahmi-dogan-talimat-verdi-sac-kaplama-sokuluyor-(3).jpgkars-valisi-rahmi-dogan-talimat-verdi-sac-kaplama-sokuluyor-(4).jpgkars-valisi-rahmi-dogan-talimat-verdi-sac-kaplama-sokuluyor-(5).jpgkars-valisi-rahmi-dogan-talimat-verdi-sac-kaplama-sokuluyor-(6).jpgkars-valisi-rahmi-dogan-talimat-verdi-sac-kaplama-sokuluyor-(7).jpgkars-valisi-rahmi-dogan-talimat-verdi-sac-kaplama-sokuluyor-(8).jpgkars-valisi-rahmi-dogan-talimat-verdi-sac-kaplama-sokuluyor-(9).jpgkars-valisi-rahmi-dogan-talimat-verdi-sac-kaplama-sokuluyor-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler