Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) genel ticaret sistemine göre hazırladığı temmuz ayı dış ticaret istatistiklerinde, Kars’ın ihracatı ithalatının üzerinde gerçekleşti. İhracat ile ithalat arasındaki fark, kent lehine 758 bin dolar oldu.
Açıklanan rakamlar karşılaştırıldığında Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan’dan oluşan dört il arasında dış ticaret fazlası veren tek il olarak öne çıktı. Diğer üç ilde ise ithalat tutarları ihracatı aştı.
Ağrı’da ihracat 4 milyon 42 bin dolar, ithalat 21 milyon 584 bin dolar olarak kaydedildi. Iğdır’da 3 milyon 47 bin dolarlık ihracata karşılık 12 milyon 290 bin dolarlık ithalat yapıldı. Ardahan’da ise ihracat 170 bin dolar, ithalat 199 bin dolar oldu.
Türkiye genelinde temmuz ayında genel ticaret sistemine göre ihracatta yüzde 2,9, ithalatta yüzde 5,1 artış kaydedildi.
Kaynak:Bülent Ertaş