Karslı çocuklar depremzedelere mektup yazdı: “Kars’ta bir eviniz var”

Karslı çocuklar depremzedelere mektup yazdı: “Kars’ta bir eviniz var”

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremin ardından Kars’ta yardım seferberliği başlattı. Yoğun destek verilen seferberlikte, Karslı minik kalplerin depremzedelere yazdığı mektuplar yürekleri ısıttı.

Volkan KARABAĞ

Tüm ülkeyi yasa boğan depremle ilgili 7’den 70’e tüm vatandaşlar yardımlarını esirgemiyor. Büyük felakete yol açan deprem dolayısıyla yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremin ardından Kars’ta başlatılan kampanya tüm hızıyla devam ediyor. Depremin meydana geldiği andan itibaren Kars Valiliği ve Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde kampanya başlatıldı. Kampanyanın başlamasının ardından vatandaşlar toplanma alanlarına akın ederek, kullanılmamış su, yatak, çocuk maması, katalitik soba, çocuk bezi, elektrikli ısıtıcılar, battaniye, yastık, yorgan, bot, ambalaj süt, kutu konserve gibi malzemeleri getirdi. Burada toplanan malzemeler vatandaşlarında destekleriyle tırlara yüklendi. Dolan tırlar deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı. Kars’tan deprem bölgesine ayni yardımların bulunduğu 44 tır, 57 araç ve iş makinesi ile 592 personel bölgedeki çalışmalara katılmak üzere Kars’tan gönderildi.

Yardım kampanyasına anne ve babalar destekte bulunurken çocuklar ise depremzedelere yazdığı mektuplar yürekleri ısıttı. 8 yaşındaki Yıldız her zorluğun bir gün biteceğini vurguladığı mektubunda, “Geçmiş olsun. Hiç korkmayın biz yanınızdayız, herkese dua ediyorum. Yaralıların mutlu olmasını diliyorum. Kars’ta bir eviniz olduğunu unutmayın. İkimiz Yunus ile size çok dua ediyoruz. Lütfen umudunuzu kesmeyin.” dedi.

Kumbarasındaki biriktirdiği parayı deprem bölgesine göndererek depremzedelere duygu dolu mektup yollayan 6. Sınıf öğrencisi Çınar Efe Özkan ise, az da olsa biriktirdiği parasının yaralara merhem olmasını diledi.

35c5eafe-3533-42ef-8954-f73a1f649014.jpegbd9b3b5b-7f45-45ac-9566-3a43bfbd859f.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler