Karslı dağcılar, Sarıkamış Şehitleri anısına zirve yaptı

Karslı dağcılar, Sarıkamış Şehitleri anısına zirve yaptı

Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Kars İl Temsilciliği, yaklaşan Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri önceci Allah’u Ekber dağlarına zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Tacettin DURMUŞ

Yoğun tipi ve kar yağışı altında tırmanış gerçekleştiren dağcılar, 107 yıl önce vatan toprakları için canlarını feda eden Sarıkamış Şehitlerini 3180 rakımda andı.

Karslı dağcılar, Osmanlı Rus Savaşlarının önemli bölümlerini geçtiği Allah’u Ekber dağı zirvesine şehitler anısında tabela dikerek saygı duruşunda bulundu. Yaşanan savaşlarda şehit olan on binlerce Sarıkamış şehitleri için Yasin okuyan dağcılar, Allah’u Ekber dağlarında yeni rota ve kamp alanı belirledi. Ardından da Sarıkamış’a gelecek dağcıların daha güvenli bir şekilde zirve yapabilmeleri için tırmanış yaptılar.

Zirve tırmanışı sonrası açıklamada bulunan Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Kars İl Temsilcisi Alpay Korkmaz, Kars Valiliğince 7 - 9 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan anma etkinlikleri sonrasında 3180 rakımlı Allah’u Ekber dağlarında 22-23-24 Ocak 2022 tarihleri arasında gece kampı ile birlikte bir zirve tırmanışı daha yapacaklarını da sözlerine ekledi. Korkmaz açıklamasın da ayrıca, zirve kampı ve tırmanışına il dışından da çok sayıda Zirve Dağcılık üyesi dağcıların katılacağını da bildirdi.

69eb2edc-78e9-4382-98ad-4b56f93fcb0d.jpegkarsli-dagcilar-sarikamis-sehitleri-anisina-zirve-yapti-1.jpegkarsli-dagcilar-sarikamis-sehitleri-anisina-zirve-yapti-2.jpegkarsli-dagcilar-sarikamis-sehitleri-anisina-zirve-yapti-3.jpegkarsli-dagcilar-sarikamis-sehitleri-anisina-zirve-yapti-4.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler