Karslılar, kadına yönelik şiddete karşı bilinçlendirildi

Karslılar, kadına yönelik şiddete karşı bilinçlendirildi

Kars’ta ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ etkinliği, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda paydaş kurum ve kuruluşların işbirliğinde gerçekleştirildi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik ilgili kurumların desteği ile toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olmasına dikkat çekildi.

Etkinlik kapsamında Kars Kalesi önünde bulunan Bedesten önünden başlayan kortej yürüyüşü düzenledi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne destek veren paydaş kurumlar, etkinliğin düzenlendiği G.M.A.P Caddesi üzerinde bulunan Valilik Parkına kadar yürüdü.

Valilik Parkında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olmak üzere, Kars Belediyesi, Kars İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Kars Barosu, KOSGEP, Oğuzlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından açılan stantlarda, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması anlatıldı. Stant açan paydaş kurumlar, Karslılara hazırladıkları broşürleri dağıttı. Kurumların görevlileri stantları ziyaret eden Vali Vekili Muhammed Furkan Tana, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, daire müdürleri ve vatandaşlara kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgi olarak bilgiler verdi. Stantları tek tek ziyaret eden Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, stantları gezen, caddeden geçen kadınlara ve kadın görevlilere kırmızı karanfiller verdi. Alanda kurulan dev panoya ise vatandalar tarafından kadına yönelik şiddeti kınayan ifadeler yazıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler