Kars'ta 127 yıllık bina yıkılıyor

Kars'ta 127 yıllık bina yıkılıyor

Kars'ın Selim İlçesinde 127 yıl önce onarılan Selim Tren İstasyon binası çürümeye terk edildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

127 yıl öncesine dayanan hikayesi ile bugüne kadar ayakta kalan Selim Tren İstasyon binasının durumu içler acısı. Bina iki kattan 18 bölümden oluşuyor. Rus yapısı olarak bilinen tren istasyonu binası bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle adeta yıkılıyor. Üç tarafı süslemeli balkon ile çevreli olan tarihi binanın restore edilerek hizmete girmesi için dört yıl önce projelendirildiği ancak ödenek yetersizliği nedeniyle restorasyondan vazgeçildiği veya bekletildiği öğrenildi.

127 yıla dayanan geçmişe sahip tarihi tren istasyon şeflik binası ve diğer adıyla Benli Ahmet Tren İstasyonu olarak adlandırılan ve tarihi özelliğe sahip olan buranın biran evvel restore edilmesi gerekiyor.

Kars'ın Selim ilçesinde 1969 yılında Devlet Demiryollarınca ağaçlandırılan, bozkırlar arasındaki Benliahmet Tren İstasyonu ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. TCDD tarafından yaklaşık yarım asır önce Doğu Anadolu'daki yoğun kar yağışının rayları olumsuz etkilemesini engellemek amacıyla binlerce çam fidanının dikilmesiyle ağaçlandırılan istasyonun çevresi, yıllar içinde korunarak bugünkü halini aldı. Ancak istasyon binası koruma altına alınmasa yıkılacak.

karsta-127-yillik-bina-yikiliyor-(3).jpgkarsta-127-yillik-bina-yikiliyor-(1).jpgkarsta-127-yillik-bina-yikiliyor-(2).jpgkarsta-127-yillik-bina-yikiliyor-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler