Kars’ta 25 Yıllık Özlem Bitiyor!

Kars’ta 25 Yıllık Özlem Bitiyor!

Arslan, Bakanlık Koltuğuna Oturuyor.

www.karsmanset.com / ( Özel Haber )

En son yaklaşık 25 yıl önce Kars Milletvekili İlhan Aküzüm, Turizm Bakanlığı ardından Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirilmişti. Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkanlığına aday olması en yakın çalışma arkadaşı Türkiye’nin ve Kars’ın gururu Ulaştırma Bakanlığının en büyük projelerinde imzası  bulunan Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın önünü açtı.

AK Parti Genel Merkezi, yeni genel başkanın belirlenmesi için yapılan temayül yoklamalarını paylaşmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep etti.

AK Parti, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), yarın saat 11.00'da parti genel merkezinde toplanacak. Toplantı sonrası AK Parti Genel Başkan adayı açıklanacak.

Yapılan temayül yoklamalarında ve kulislerde isminden sıkça bahsedilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın aday gösterilmesinin ardından boşalan bakanlık görevine 24. ve 26. Dönem AK Parti Kars Milletvekili, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekili ve Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Eski Genel Müdürü Ahmet Arslan’ın geçeceği gündeme geldi.

“AK Parti'nin Yeni Genel Başkanı Kim Olsun?” sorusu, yarın yanıtını bulacak. Milletvekili ve bakanlar arasında yapılan temayül yoklamasında da öne çıkan isim yine Binali Yıldırım oldu. Yapılan Temayül yoklamalarının ikinci gününde de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ismi birinci çıktı.

Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi (BTK) ve Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP)’nin mimarı ve Asrın projesi olarak nitelenen ve denizin 60 metre altından Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan Marmaray Projesinin Proje Müdürlerindendir.

Ahmet Arslan Kimdir ?

Ahmet Arslan, 2 Haziran 1962'de Kars Kağızman'da doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Lalizar'dır.

Gemi İnşa ve Makine Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Milli Güvenlik Akademisi 56. Dönem mezunudur.

Özel sektörde yedi yıl ve Pendik Tersanesinde çeşitli görevlerde bulundu. Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliğinde bulundu. "Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahibidir.

24. Dönem ve 26. Dönem Kars Milletvekilidir.

Orta düzeyde İngilizce bilen Arslan, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler