Kars’ta 5313 Öğrenci TEOG Sınavına Girdi

Kars’ta 5313 Öğrenci TEOG Sınavına Girdi

ilk oturumunun dün yapıldığı TEOG sınavının bugünkü oturumu da sona erdi. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin liseye girebilmek için hazırlandıkları TEOG sınavı ilk dönemi 25-26 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilmişti.

 Öğrenciler ve velileri tarafından merakla beklenen 2. dönem TEOG sınavı sona erdi. 

Mazereti olan öğrenciler için mazeret sınav tarihleri 14-15 Mayıs 2016 olarak belirlendi. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutuluyorlar. TEOG sınavına Kars’tan toplam 162 sınav merkezinde 5313 öğrenci 1700 öğretmen gözetiminde sınava girdi.
 
 29 NİSAN TATİL Mİ?
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları başladı. “Cuma günü tatil olacak mı?” sorusunu gündeme getirdi. TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan’da yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, şu an için 29 Nisan Cuma tatil değil. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduğu okullarda o günlerde ders işlenmeyecek.
 
SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
İngilizce testini 1 milyon 166 bin 275 öğrenci, Fransızca testini 383  öğrenci, Almanca testini 370 öğrenci, İtalyanca testini de 11 öğrenci  yanıtlayacak.  TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendirenler  öğrenciler, 14-15 Mayıs'ta mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları,  haziran içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.
  
SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?
*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
 
*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
 
*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
 
*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
 
*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.
 
*8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
 
*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.
 
TEOG NEDİR?
Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır. TEOG sınavları Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi olmak üzere 6 dersten yapılıyor. İki yıldır TEOG sınavlarındaki soruları, değişik illerdeki devlet okullarında görevli öğretmenler hazırlıyor. Bu yılın sorularını 83 öğretmenler hazırladı.

Serhat TV

Önceki ve Sonraki Haberler