Kars'ta Aday listeleri için son gün yarın!

Kars'ta Aday listeleri için son gün yarın!

Seçimlerin iddialı partilerinde bugün,yarın belediye meclisi aday listelerine son şekli verilecek. Yarın saat 17.00’ye kadar bütün partilerin aday listelerini İl Seçim Kurulu’na teslim etmesi gerekiyor.

31 Mart 2024 yerel seçim takvimi hızlı bir şekilde işliyor. Bu kapsamda partiler listeleri YSK’ya teslim etme sürecinde sona yaklaşılmasının ardından hem belediye başkanlığı hem de meclis üyeliği aday listelerine son şeklini vermiş durumdalar.

Yüksek Seçim Kurulu 2 Mart’ta bütün seçim bölgelerindeki kesinleşen aday listelerini resmen açıklayacak. 3 Mart’ta her seçim bölgesi için hazırlanacak oy pusulaları matbaalara baskıya gönderilecek.

12 Mart bütün illerdeki seçim kurulları siyasi parti ve adaylar için miting alanlarını ve miting takvimlerini belirleyecek…

Yerel seçimler, genel seçimlere oranla çok daha karmaşık, çok daha detaylı bir iş..

Partiler aday listelerini yarın akşama kadar teslim edecekler Kendileri listelerin üst sıralarında yer bekleyip, listenin altında kalanlar itiraz edecek gürültü sıçratacak, adaylıktan çekilip, partisinden istifa ettiğini açıklayacak...

Yarın öğleden sonra, mesai saati bitimine kadar seçim kurullarının görev yaptığı Kars Adliyesi binası da ana-baba günü gibi olacak. Son dakikada listeleri yetiştirmek için koşturanlar olacak.

Çok kırılan, küsen, partisinden istifa edip, rakip partinin adayı için çalışanlar olacak.

Biz bu şehrin insanları olarak dileyelim ki, özellikle iddialı partiler belediye meclisi aday listelerini hazırlarken titiz çalışsınlar. Hatır gönül, ahbap çavuş ilişkilerini bir kenara bırakıp, “Belediye meclislerinde faydalı işler” yapabilecek kişileri listelere koysunlar.

Belediye meclisi listelerinin kalitesi, adaylara seçim kazandırabilir veya kaybettirebilir...

Özellikle iddialı başkan adayları, meclis listesini hazırlarken, gerçekten inandıkları, güvendikleri ve o listeye oy getirebileceğini düşündükleri isimleri öncelikle yazmaya önem vermelidirler.

Yarın listelerin teslim edilmesini heyecanla bekleyen her siyasi partideki yüzlerce meclis aday adayına bol şanslar diliyoruz.

“Siyaset kısmet işidir” derler... Bazen kazandığınızı zannederken kaybeder, kaybettiğinizi zannederken kazanırsınız.

7ce1b4d3-b58e-4bc3-a420-0439d03b107d-003.jpeg

Kaynak:Bülent Ertaş

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler