Kars’ta anne sütünün önemi anlatıldı

Kars’ta anne sütünün önemi anlatıldı

Kars’ta geride bıraktığımız hafta boyunca, anne sütünün önemine değinilerek anneler bilinçlendirildi.

Kars’ta geride bıraktığımı hafta boyunca, anne sütünün önemine değinilerek anneler bilinçlendirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdiği etkinliklerde; annelerin çocuklarına vereceği en güzel hediyenin ‘Anne sütü’ olduğuna dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığınca her yıl olduğu gibi bu yıl da “1-7 Ekim Emzirme Haftası” kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında; emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi temel amaç alınarak, ”Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütüldüğü belirtildi.

Kars’ta da İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, tüm hastanelerde anne sütünün önemi anlattı. Yapılan açıklamada, “Program neticesinde bebeklerimiz hayata daha sağlıklı başlayabilmekte ve ülkemizde gerçekleşen doğumların büyük çoğunluğu ‘Bebek Dostu’ hastanelerde gerçekleşmektedir. Gelinen bu noktayı daha da geliştirmek ve emzirme konusunda farkındalık yaratabilmek için ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri “Emzirme Haftası “olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda ilimizde de 1-7 Ekim Emzirme Haftası içinde tüm sağlık kuruluşlarında yapılan etkinliklerle, anne sütünün önemine dikkat çekildi. Emzirme ve anne sütünün öneminin vurgulanması, farkındalığın arttırılması amacıyla tüm hastanelerimizde etkinlikler düzenlenmiştir.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler