Kars'ta asma köprü fırtınadan zarar gördü

Kars'ta asma köprü fırtınadan zarar gördü

Kars’ın Ermenistan sınırındaki Akyaka ilçe merkezi ile diğer köyler arasındaki ulaşım açısından büyük önem taşıyan asma köprü yaşanan fırtına nedeniyle zarar görerek tehlike oluşturuyor.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

Küçük Aküzüm ve Büyük Aküzüm köyleri arasında Akyaka ilçe merkezi ve diğer köylerin ulaşımında kullanılan 110 metre uzunluğundaki zemini tahta olan 2,5 metre genişliğindeki asma köprünün koruyucu halatları yaşanan fırtına nedeniyle zarar gördü.

Asma köprü, tüm tehlikelere rağmen yöre halkı için vazgeçilmez güzergah olma özelliğini koruyor. Köprünün kullanılmaması halinde köylüler 20 kilometre fazla yol kat etmek zorunda kalıyor.

Yaklaşık 34 yıl önce yaptırılan asma köprüyü kullanan köy sakinleri, aşırı rüzgarlarda köprünün tehlike oluşturarak havalandığını ve köprünün altındaki bağlantıların zarar gördüğünü söylediler.

Köy sakinleri, asma köprünün iyileştirilmesi için defalarca ilgili yerlere sözlü ve imza toplayarak dosyalar verdiklerini ancak henüz bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Can kayıplarının yaşanmaması için biran önce bu asma köprüye önlem alınması gerekiyor” dediler.

Köy sakinleri, asma köprü yerine beton köprü yapılması için yardım beklediklerine dikkat çektiler.

karsta-asma-kopru-firtinadan-zarar-gordu-(1).jpgkarsta-asma-kopru-firtinadan-zarar-gordu-(5).jpgkarsta-asma-kopru-firtinadan-zarar-gordu-(6).jpgkarsta-asma-kopru-firtinadan-zarar-gordu-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler