Kars'ta Başarılı Olmanın Sırrı Açıklandı!

Kars'ta Başarılı Olmanın Sırrı Açıklandı!

Kars’ın Susuz ilçesinde(100.Yıl YBO) 100.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından Halk Eğitimi Merkezi’nde Kariyer Günü programı düzenlendi.

Kariyer Günü’nün konukları Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, Subay Yüzbaşı Ercan Işık Onarıcılar, Dr. Turaç Kösem, Noter Figen Ertürk, Veteriner Hekim Cengiz Küçük oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Rıza Uray "Çocuklarımızın daha bilinçli tercih yapmasını sağlamak ve sevebilecekleri mesleklere yönlendirebilmek için belirli meslek sahiplerini öğrencilerimizle bir araya getirerek tercihlerini daha bilinçli yapmalarını arzu ediyoruz" dedi

”Hangi mesleği seçersek seçelim ülkesini en çok seven görevini en iyi yapandır” diyen Kaymakam İzci ise ‘Kaymakam olmak için hangi fakültelerden mezun olunması gerektiği, Kaymakam ve Kaymakamın görevleri’ konularında öğrencileri bilgilendirdi. Kaymakam İzci, Kaymakam ilçede bulunan en üst düzeydeki görevlidir. Devletin ve hükümetin ilçedeki temsilcisi, kamu görevlilerinin amiridir. Kaymakamın birçok görevi olduğunu Kaymakamın ilçenin sosyal kültürel ve ekonomik yönden de gelişmesi, kalkınması konularından da sorumlu olduğunu sözlerine ekledi. Her mesleğin olduğu gibi kaymakamlık mesleğinin de olumlu ve olumsuz yönlerinin olduğunu belirtti.

Dr. Turaç Kösem de Doktorluk mesleği hakkında bilgi verdikten sonra “Dr. olmak için iyi bir liseye gidilebilir. İyi bir lise Doktorluğa daha yakındır. Sevgili öğrenciler bu mesleği zengin olurum diye seçecekseniz seçmeyin zengin olmak isteyenler ticarete atılsın. İnsanların derdine derman olmak isteyenler seçsin” dedi.

Yüzbaşı Ercan Işık Onarıcılar askerlik mesleği ile ilgili detaylı bilgiler verdikten sonra ” Özellikle şuan askerlik mesleğine girişte bayanlara yönelik pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Kız öğrencilerin askerlik mesleğini düşünmelerini isterim “ ifadelerine yer verdi.

İlçe Noteri Figen Ertürk Hukuk Fakültesi mezunları hakkında bilgi verdikten sonra Hukuk Fakültesini düşünen öğrenciler özellikle Matematik ve Türkçe derslerine çok çalışmaları gerektiğini belirterek Hukuk okumanın yolunun iyi bir lise kazanmak tan geçtiğini vurguladı. Mezunlarının yüzde doksanının boş kalmayacağını, belirtti. Veteriner Hekim Cengiz Küçük ise Veterinerlik mesleği ve çalışma alanları hakkında öğrencilere bilgi verdi. Veteriner olmayı düşünen öğrencilerin Fen derslerine çok iyi çalışması gerektiğini belirterek Fen lisesine yerleşen öğrencilerin Veteriner Fakültesini kolay kazanacağını, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizde son yıllarda en çok ihtiyaç duyulan mesleklerin başında Veterinerlik mesleğinin geldiğini belirtti. Konuklar ortak mesajında başarılı olmanın yolunun planlı disiplinli ve sistemli çalışmadan geçtiğini belirtti.

Konuklar öğrencilerin sorularını cevaplandırdıktan sonra etkinlik sona erdi. Öğrenciler çok yararlı bilgiler edindiklerini ve memnuniyetlerini dile getirerek daha çok çalışacakları sözünü vererek salondan ayrıldı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler