Kars’ta bayram buluşması!

Kars’ta bayram buluşması!

İnsani Yardım Derneği (İHH) Kars Şubesi, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar ve aileleriyle piknikte buluştu. 3 büyükbaş kurbanın kesildiği etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.

Kars İnsanı Yardım Derneği Başkanı Şahin Cevensin başkanlığında gönüllüler tarafından organize edilen piknik Karacaören köyünde düzenlendi. Yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar ve ailelerinin katıldığı piknikte 3 büyükbaş kurban kesildi ve pişirilen et ikram edildi. Çocukların bayramlıklarının da dağıtıldığı piknik renkli görüntülere sahne oldu.

İHH Kars Şubesi Başkanı Şahin Cevensin yaptığı açıklamada, “20 Haziran’da 30 ailemizin ilköğretim seviyesinde 60 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza hafta içi 5 gün öğleden önce kuran kursu öğleden sonra santranç, kafkas, halk oyunları, yüzme, futbol, voleybol kurslarını içeren yaz okulumuzu başlattık. Kursa gelen çocuklarımızın öğle yemeklerini dernek binamızda verdik. Her gün servisle sabahları alıyoruz akşamları evlerine bırakıyoruz. Bayramdan önce kursa gelen 60 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğumuzun bayramlıklarını aldık. Küçük kardeşlerinin ve annelerinin bayramlık ihtiyacını dernek binamızda ki giyim mağazamızdan karşıladık ve son olarak 3 büyükbaş hayvan aldık. Karacaören köyünde onlarla birlikte kestik orda piknik yaptık, kurban hisselerini dağıtarak kurban bayramının paylaşmak, yakınlaşmak olduğunu, Allah rızasını anlamaya anlatmaya çalıştık.” dedi.

Derneğin faaliyetlerinden de bahseden Cevensin, “2021’in 10. ayında göreve geldikten sonra sistemimize kayıtlı olan ve aylık 250 TL destek verdiğimiz 198 yetim çocuğumuzu ziyaret ettik, okul ihtiyaçlarını, gıda ihtiyaçlarını en önemlisi ailelerinde çalışabilecek durumda olanlara is imkanı ayarlamaya çalıştık. Kars genelinde 20 öğrencimize aylık 250 TL burs bağladık. Şubat ayında Kars halkı ile birlikte 20 günde Suriye’ye 1 iyilik yardım tırı gönderdik bizde yönetim olarak Suriye’ye gittik yardım yaptığımız Suriyeli aileleri çocukları yaşadıkları yerleri gördük. 50 aileye 6 ton kömür dağıttık. Ramazan ayında yetimlerimizi ihtiyaç sahibi ailelerimizi kur-an kursu öğrencilerini yabancı öğrencileri mülteci ailelerimizi toplam da 2 bin  kişiyi dernek binamızda iftarda ağırladık 500 aileye gıda kolisi verdik. 400 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğumuzun bayramlıklarını temin ettik, 10 bin TL zekat dağıttık ce bu bayramda 10 aileye canlı kurban verdik. Bu saydıklarımızın hepsini hayırseverlerimiz sayesinde yapıyoruz bundan sonrada öyle olacak. Yaz okulumuzun çocuklarımız tatil yaparken eğlenirken aynı zamanda kuran öğrensin değerlerimizi öğrensin ve inşallah hayatlarına yansıtsınlar istedik. Çok şükür 40 çocuğumuz kuran okumaya geçtiler. Temmuz sonuna kadar devam edecek kursumuz da kuran öğrenmeye devam edilecek yarışmalar futbol müsabakaları geziler olacaktır. Bu ailelerimizin ve çocuklarımızın kurban bayramı sevincini yaşamasına, çocuklarımızın kuran öğrenmesine öğrenirken eğlenmesine vesile olan bütün Kars halkıdır iyiliğe gönül vermiş hayırseverlerimiz gönüllülerimizdir. Bu vesile ile bizlerin yanında olan kamu kurum ve idareci çalışanlarına bağışları ile bu sevinci yaşatan hayırseverlerimize ve bu sürecin içinde olan emek eden gönüllülerimize derneğimiz adına teşekkür ederim.  Onların sayesinde iyilik her zaman her yerde olacaktır.” diye konuştu.

kars’ta-bayram-bulusmasi!-(1).jpgkars’ta-bayram-bulusmasi!-(2).jpgkars’ta-bayram-bulusmasi!-(3).jpgkars’ta-bayram-bulusmasi!-(4).jpgkars’ta-bayram-bulusmasi!-(5).jpgkars’ta-bayram-bulusmasi!-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler