Kars'ta Belediye Eliyle Tarih Yıkımı

Kars'ta Belediye Eliyle Tarih Yıkımı
Kars Belediyesi "Osmanlı Evleri"ni güpe gündüz herkesin gözü önünde yıkıyor.

 

Kars'ta Fıkra Gibi Olay!
 
Kars’taki  Tescilli tarihi evler ve hamamlar sahipsizlikten yıkılıyor ve  Kars Belediyesi de bu yıkıma destek veriyor.
 
Kars Kalesi eteğindeki tarihi Kars Evleri, sahipsizlik yüzünden yıkılmaya yüz tutularak kaderine terk edildi. Ancak dün kameralarımıza takılan bu görüntü Kars Belediyesi'nin yıkımını engellemesi gerektiği " Tarihi Osmanlı Evleri "ni Belediye olarak nasıl yıkmak istediklerini bir kez daha gözler önüne serdi!
 
Kapı, pencereleri ve duvarları yıkılan evler her geçen gün daha da yok oluyor ve tarihin karanlığına gömülüyor.
 
Gazetemizi arayan bazı vatandaşlar Belediye Ekiplerinin Osmanlı Evleri'nin ağaçlarını söktüğü ve evlerin içerisinde bulunan asma tavanları kestiğini haber vermesi üzerine olay yerine giden haber ekibimiz Kars Belediyesi'ne ait kamyon ile Tarihi Osmanlı Evleri önünde evlerin dökülen ağaçları kesen işçiler ile karşılaştı.
 
Beş altı Belediye işçisinin aldıkları emir doğrultusunda Osmanlı Evleri'nin çatı kısmında bulunan kalın ağaçları motorlu testerelerle kestiği, kesilen ağaçları ise Kars Belediyesi'ne götürdükleri belirtildi.
 
Olay yerinde bulunan işçilerin  biz emir aldık geldik, burası devletin bilgimiz yok demeleri ise  trajikomik bir Kars örneği!
Umarız başta Kars Valisi Sayın Ahmet Kara’nın ve Kars Belediye Başkanı Sayın Nevzat Bozkuş’un bu olumsuzluğu gözler önüne seren, tarih katliamına verecek cevapları vardır.

KARS'TA TARIHI EVLER YIKILIYOR ile gencehan

 
 
 



Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir