Kars’ta buz sarkıtlarına dikkat!

Kars’ta buz sarkıtlarına dikkat!

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve soğuklardan dolayı çatılarda oluşan buz sarkıtları risk oluşturuyor.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta çatılarda biriken kar ve buz sarkıtları cadde ve sokakları kullanan vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Saçakların altından geçen vatandaşlar ne zaman düşeceği belli olmayan buz sarkıtlarına aldırış etmeden yollarına devam ettiği gözleniyor.

Uzmanlar kış aylarında çatılardan sarkan buz sarkıtlarından dolayı üzücü kazalar ve maddi kayıplar yaşanmaması için doğru malzeme kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, çatıların kar temizliğinin planlı olması, çok kar yağışı alan bölgelerde çatı eğiminin artırılması gerektiğine de vurgu yaptılar.

Makas, kiriş, aşık gibi çatı elemanları, şiddetli kar yağışı, çatı üzerindeki karın birikmesi, çatıdaki karın rüzgarla sürüklenerek belirli bir bölgede yığılması gibi nedenlerle tasarımlarında kullanılan çatıların fazla yüklere maruz kaldığını ifade eden uzmanlar, il genelinde mevcut bina sahiplerinin ve kurumların çatılarda biriken kar kütlelerinin ve buz sarkıtlarını kontrol altında tutulmasının büyük önem arz ettiğini söylediler.

karsta-buz-sarkitlarina-dikkat-1.jpgkarsta-buz-sarkitlarina-dikkat-2.jpgkarsta-buz-sarkitlarina-dikkat-3.jpgkarsta-buz-sarkitlarina-dikkat-4.jpgkarsta-buz-sarkitlarina-dikkat-5.jpgkarsta-buz-sarkitlarina-dikkat-6.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler