Kars’ta CHP, Mustafa Aras ile ‘Devam’ Dedi

Kars’ta CHP, Mustafa Aras ile ‘Devam’ Dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanlığı 35. olağan kongresini gerçekleştirdi.

Kars Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen kongrede, mevcut İl Başkanı Mustafa Aras ile Av. Atakan Sabur 59 delegenin oyuna talep oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ve DSP Eski Ardahan Milletvekili CHP’li Faruk Demir’in de katıldığı kongrede, 59 delegenin 43'ünün oyunu alan Mustafa Aras, yeniden CHP Kars İl Başkanı oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın divan başkanlığı yaptığı kongrede konuşan İl başkan adayları Mustafa Aras ve Atakan Sabur, yaptıkları konuşmada bir birlerini suçlayan ifadeler kullandı. Yapılan konuşmaların ardından 56 delege oylarını kullandı.

Kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ardahan Milletvekili Öztük Yılmaz, genel seçimlerin iktidar partisinin söylendiği gibi 2019 yılından daha erken yapılacağına inandığını belirterek, bir an önce Türkiye’nin AK Parti iktidarından kurtulması gerektiğine vurgu yaptı.

Gerçekleştirilecek ilk seçime hazır olunması gerektiğine de vurgu yapan Öztürk Yılmaz: “Biz hepimiz buranın çocuklarıyız. Gördüğünüz gibi hiç bir şey mükemmel değil, daha mükemmeli için çalışmalıyız. Ama mevcudu da meşru kabul etmek zorundayız. Ne yaparsak yapalım sokakta insanların oyunu almalıyız. 2019 diye herkes tutturuyor ama ben 2019’a seçimin kalacağına da şüpheli bakanlardanım.  Mutlak hazır olmalıyız. Ve hatta aklımızın bir köşesinde ya yarın seçimler karar alınırsa bizim belediye başkanımız kim olmalı, ilçelerdeki başkanlarımız kim olmalı diye de düşünmemiz gerekir. Türkiye de genel gelişmeler Kars’ta ki genel gelişmelerle örtüşmüyor olabilir. Ama Türkiye’de ki gelişmeler, genel gidişat çok önemlidir. Değerlendirme yaparken sadece yerel bir değerlendirme yapmak bazen eksik kalır daha genele bakmalıyız.” dedi.

KADINLARI VE ÇOCUKLARI DA SİYASAL SÜRECE DAHİL ETMEK ZORUNDAYIZ

Siyasi partilerin başarılı olabilmesi için siyasal sürece kadınların ve gençlerin katılmasının önemine de vurgu yapan Yılmaz: “Genel de dış görünüş itibariyle hükümet kontrolden çıkmış, fireni patlamış, demokrasiyi rafa kaldırmıştır. Özgürlükleri bitirmiş, parlamentodaki milletvekillerini ya içeri atıyor ya içeri atmak için tehdit eder hala gelmiş. İnsanların can güvenliğiyle ilgili kararnameler çıkartıyor ve hukuk devletinin dışına çıkarıyor. Meşrutiyet açısından ciddi sorunlar yaşatıyor bize. Şimdi böyle bir ortam da derlenip toparlanmak gerekiyor. Benim siyasette tek idealim iktidar olabilmektir. Muhalefette kalmak bir strateji olamaz olmamalıdır. Muhalefetin bize sağlayacağı hiç bir şey yok muhalefeti başkaları yapsın, biz yapmayayım. Başkaları bizi eleştirsin biz bir şey yapalım başkaları bizi eleştirsin. 24 saat eleştirsinler. Gördüğümüz gibi bugün burada eksik olan şu; gençler yok, kadınlar yok iki kesim yok. Onlar olmayınca başarı olmayacak. Gencin ve kadının olmadığı yerde başarıdan söz etmek mümkün değildir. Çünkü her şeyden önce toplumun yüzde elli biri kadın, yüzde yetmişe yakını da gençlerden oluşuyor. Bu iki kesime ulaşmamız lazım. Siyasetin yaşı yoktur doğru ama toplumda oy alabilmek için bizim vitrine süreceğimiz insanlar gerekir. Bu insanlar toplumu dönüştürebilirler. Benim burada olmam şu açıdan önemli belki de ben tarafsız bir insanım. Cumhuriyet Halk Partimizde de tarafsızım ve buradaki sisteminde düzelmesini istiyorum. Birlik bütünlük olsun istiyorum, inşallah başarılı oluruz. “dedi.

ARAS: “CHP BAĞIMSIZLIĞIN AŞKI VE ÖZGÜRLÜĞÜM SEVDASIDIR”

CHP Kars İl Başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeleyen Mustafa Aras, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma görevini yüklenen Cumhuriyet Değerlerine gönül veren ve devrim ilkelerini sonuna kadar savunmaya kararlı salonu dolduran partililerine teşekkür etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bağımsızlığın aşkı ve özgürlüğüm sevdası olduğunu da söyleyen Aras: “Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, halkı yoksulluktan kurtulmak için kendi gibi başı dik, sırtı pek bir ülke olmak için kendini adamak demektir. Bu devrimci ruh halkımıza yeni bir umut kazandıracaktır. Buna yürekten inanıyorum. Bu kongre her geçen gün daha da otoriter bir yönetim anlayışı ile ülkemizin sonu belirsiz maceralara sürüklemek isteyen AKP iktidarının baskı ve dayatmalarının maksimum düzeyler geldiği bu günlerde yapılıyor. Söylemleriyle eylemleri taban tabana zıt olan bir iktidar var. Demokrasi diyorlar demokrasiyi askıya alıyorlar. Kendi mahkemelerini kurdular, kendi yargıçlarını atıyorlar. Korku imparatorluğu kurdular. AKP iktidarı devletin tüm kurumlarını, muhalifleri ezmek ve vatandaşı yoksullaştırmak için kullanmaktadır. Devletimizin ikinci Cumhurbaşkanı ve partimizin Genel Başkanlarından büyük devlet adamı merhum İsmet İnönü’nün ‘bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur’  sözleriyle ifade etmek istedim.”diye konuştu. 

Kongreye İyi Parti Kars İl Başkanı Settar Kaya, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ötegen, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday da davetli olarak katıldı.

kars’ta-chp,-mustafa-aras-ile-‘devam’-dedi-(1).jpgkars’ta-chp,-mustafa-aras-ile-‘devam’-dedi-(2).jpgkars’ta-chp,-mustafa-aras-ile-‘devam’-dedi-(3).jpgkars’ta-chp,-mustafa-aras-ile-‘devam’-dedi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler