Kars'ta eğitime yangın engeli

Kars'ta eğitime yangın engeli

Kars'ın Selim İlçesine bağlı Bozkuş Köyünde bulunan Bozkuş İlk ve Ortaokulunda yangın çıktı. İlk ve Ortaokulun 85 öğrencisi, eğitimlerine ilçe merkezindeki okulda devam edecek.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Edinilen bilgilere göre; Kars'ın Selim ilçesinin Bozkuş Köyü'ndeki Bozkuş İlk ve Ortaokulunda sabah saat 04.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında büyük çapta hasara meydana geldi. Yangında, kullanılamayacak hale gelen okulda eğiteme ara verildi.

Yangına ilk müdahaleyi, köy sakinleri kendi imkanlarıyla yaptı. Daha sonra olay yerine gelen Selim Belediyesi'ne ait 4 araç ile 10 kişilik itfaiye ekipleri olay yerine giderek yangına müdahale etti. Ekiplerin kısa sürede kontrol altına aldığı yangında, okulda büyük çaplı hasar meydana gelirken, okul kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında, öğretmenler ve köylüler okulun içerisine girerek sıra, yangından kurtarabildikleri eşyaları okulun bahçesine taşıdı. 

Okulun 85 öğrencisinin olay sırasında okulda bulunmadığı ve eğitim açısından mağdur olmamaları amacıyla eğitimlerine ilçe merkezindeki okulda devam edeceği öğrenilirken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

karsta-egitime-yangin-engeli-(1).jpgkarsta-egitime-yangin-engeli-(2).jpgkarsta-egitime-yangin-engeli-(3).jpgkarsta-egitime-yangin-engeli-(4).jpgkarsta-egitime-yangin-engeli-(5).jpgkarsta-egitime-yangin-engeli-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler