Kars'ta enkaz altında kalan çift hayatını kaybetti

Kars'ta enkaz altında kalan çift hayatını kaybetti

Hayvanlarına yem vermek isteyen çift enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Kars'a 15 kilometre uzaklıkta bulunan 80 hane 200 nüfuslu Hacıhalil köyünde yalnız yaşayan Yeter (82) ve Bey (85) Kençi, 4 büyükbaş hayvanlarına yem vermek için saat 11.00 sıralarında ahıra girdi.

Dün etkili olan sağanak yağış sonrası toprak damlı olan ahırın kolonlarının çökmesi nedeniyle 7 çocuk sahibi Kençi çifti ile 2 hayvanı enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Jandarma, AFAD, 112 Acil Servis, ve Çevre Şehircilik ekipleri sevk edildi.

Bölgede güvenlik önlemi alınmasının ardından ekipler Kençi çiftini enkaz altından çıkarıldıktan sonra ambulansla otopsi yapılmak üzere Harakani Devlet Hastanesine sevk edildi.

Enkaz kaldırma çalışmaları kapsamında 2 inek ve 8 tavuk sağ kurtarıldı.

Hacıhalil köyü Muhtarı Hasan Karslı, "Son bir haftadır etkili olan yağmurlar köydeki toprak damlı konut ve ahırlarda etkili oldu. Kençi çifti ahırdaki havanlarına yem verirken toprağın ağırlaşması sonucu çökmüş ve bu sırada ikisi toprak altında kalmış. Çok üzgünüz. Çiftin 7 çocuğu var ama hepsi başka illerde yaşıyor" diye konuştu.

karsta-enkaz-altinda-kalan-cift-hayatini-kaybetti-1.jpgkarsta-enkaz-altinda-kalan-cift-hayatini-kaybetti-2.jpgkarsta-enkaz-altinda-kalan-cift-hayatini-kaybetti-3.jpgkarsta-enkaz-altinda-kalan-cift-hayatini-kaybetti-4.jpgkarsta-enkaz-altinda-kalan-cift-hayatini-kaybetti-5.jpgkarsta-enkaz-altinda-kalan-cift-hayatini-kaybetti-6.jpgkarsta-enkaz-altinda-kalan-cift-hayatini-kaybetti-7.jpgkarsta-enkaz-altinda-kalan-cift-hayatini-kaybetti-8.jpgkarsta-enkaz-altinda-kalan-cift-hayatini-kaybetti-9.jpgkarsta-enkaz-altinda-kalan-cift-hayatini-kaybetti-10.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler