Kars’ta Hz. İmam Mehdi'nin doğum günü kutlandı

Kars’ta Hz. İmam Mehdi'nin doğum günü kutlandı

Kars’ta Hz. İmam Mehdi'nin doğum günü vesilesiyle Sahibu-z Zaman Kamer Camii’nde kutlama programı düzenlendi.

Volkan KARABAĞ

Ehlibeyt Alimi Yılmaz Açıkol’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Ehlibeyt Alimi ve Kars Ehlibeyt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mir Kasım Erdem tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından İlahiyatçı Yazar Dr. Mahmut Acar, İmam Mehdi (A.F.) ve Mehdilik inancı hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen çekilişle bir kişiye Erbain ziyareti, Hz. Mehdi (A.F) ile ilgili yapılan soru-cevap bölümünde sorulara doğru cevap veren katılımcılara içinde Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyelerin olduğu hediye seti, isimlerinde Mehdi adı olan 0-15 yaş aralığındaki çocuklar arasında ve Instagram üzerinden yapılan çekilişle katılımcılara altın hediye edildi.

Hz. İmam Mehdi'nin doğum günü vesilesiyle Sahibu-z Zaman Kamer Camii’nde düzenlenen program, ihsan yemeğiyle sona erdi.

HZ. İmam Mehdi (A.F) Kimdir?

Şia ve Sünni hadisçilerin ve tarihçilerin görüşlerine göre 12’nci İmam, İmam Muhammed el-Mehdi; Hz. Peygamber’in (s.a.a.) son vasisi, hicretin 255 veya 256’ncı yılında Şaban ayının ortasında Cuma sabahı Samerra’da dünyaya gözlerini açtı. Babası Ehlibeyt imamlarının 11’incisi olan İmam Hasan Askerî (a.s.), annesi ise zamanının en takvalı ve en yüce kadını olan Nercis Hatun’dur.

İmam Mehdi’nin (a.f.) ismi, ceddi Rasulullah’ın (s.a.a.) isminin aynısı, yani Muhammed’dir. Peygamber (s.a.a.) kendi doğuşuyla insanları nasıl sapıklık ve cehaletten kurtardıysa, Hz. İmam Mehdi (a.f.) de beşeriyeti karanlık ve sapıklıktan kurtaracaktır.

Onikinci İmam’ın (a.f.) tanınmış lakapları “Mehdi”, “Kaim”, “Muntazar”, “Hüccet”, “Halef-i Sâlih”, “Bakiyyetullah”, “Mensûr”, “Sâhibu’l-Emr”, “Veliy-yi Asr” ve “Sâhibu’z-Zamân”dır. Bu lakapların en tanınanı ve meşhuru “Mehdi”dir. Bu lakapların her birinin kendine has sebepleri vardır; örneğin hidayet edici olduğu için “Mehdi”, hak üzere kıyam edeceği için “Kaim”, müminler onun geleceğini beklediği için “Muntazar” ve Allah’ın insanlara hücceti olacağı için “Hüccet” denilmektedir.

Hz. Peygamber’in (s.a.a.) ve Hz. Fatıma’nın (s.a) soyundan, Hz.Hüseyin’in (a.s) evladının dokuzuncusu, vasilerin ve kurtarıcıların en sonuncusu ve evrensel liderliğe sahip olması Hz. Mehdi’nin (a.f.) özelliklerindendir. Hz. Mehdi’in (a.f.) biri kısa ve diğeri ise uzun, iki gaybeti olup zuhuruyla zulümle dolan yeryüzünü adaletle dolduracaktır.

Hâlihazırda Mehdi (a.f.) gaibtir. O, hak halife ve mutlak (kayıtsız ve şartsız) velidir. O velilerin sonuncusu, vasiler vasisi, son kurtarıcı, evrensel lider, büyük inkılâpçı ve büyük ıslahçıdır. O (a.f.) geldiğinde Kâbe’ye yaslanacak, Hz. Peygamber’in (s.a.a.) bayrağını eline alacak, Allah’ın (c.c) dinini ihya edecek ve dünyanın her yerinde Allah’ın hükümlerini uygulayacaktır. O, zulümle dolan yeryüzünü şefkat ve adaletle dolduracaktır. O, (a.f.) kıyam ve cihad, ibadet ve teheccüd, huzu ve huşu ehli, takvalı ve sade yaşantılı, sabırlı ve tahammüllü, adalet ve ihsan ehlidir. O, bütün ilimlerin sahibi ve adalet, bereket ve paklığın sembolüdür.

Programın tamamını https://fb.watch/j6yGgs2dUB/ adresinden izleyebilirsiniz.

5e447385-5df8-49b8-b4a8-13461bd42490.jpg10b8fa46-0709-498a-9474-133310082dd6.jpga4d9601e-2cfc-4a1f-8608-4c7d328864dd.jpgaec61fb0-99b5-4bd6-a6c7-2b4a10cac042.jpgf4f76fd0-e840-49c3-8e4e-3caf92d4949d.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler