Kars’ta jandarmanın boşalttığı konutlar yıkılmaya yüz tuttu

Kars’ta jandarmanın boşalttığı konutlar yıkılmaya yüz tuttu

Kars Digor yolu 30 Ekim Mahallesinde TOKİ konutlarında, jandarmaya ait iki blok boşaltılmasının ardından adeta harabeye döndü. Yıkılmaya yüz tutan metruk binalar tehlike saçıyor.

Volkan KARABAĞ

Digor yolu 30 Ekim Mahallesinde TOKİ konutlarında bulunan jandarmaya ait iki blok boşaltılmasının ardından geldiği son nokta mahalleliyi tedirgin ediyor.

2007 yılında dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun TOKİ Başkanlığı ile yapmış olduğu anlaşma sonucunda kentsel dönüşüm kapsamında Kars Kalesi bölgesinde bulunan gece kondular da yaşayan vatandaşlara ücretsiz ev sahibi olmaları için anlaşma yapıldı. Yapılan anlaşma sonucunda kale çevresinde gecekondularda hayatını sürdürmeye çalışan 341 aile TOKİ tarafından yaptırılan binalara taşındı. Ancak yaptırılan konutların bir kısmı kamuda çalışan polis ve askeri personellere lojman olarak tahsis edildi. Tahsis sonucunda kullanılır durumda olan askeri lojmanlar 2018 yılında boşaltılarak atıl durumda bırakıldı.

Yaklaşık 5 yıldır atıl durumda bırakılan 40’a yakın daire, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce adeta talan edildi. Askeri lojman olarak kullanılan iki blokta bulunan kalorifer sistemi, elektrik tesisatı, aydınlatma direkleri ve kapı pencereler tamamen sökülerek götürüldüğü gözlendi. Son dönemde binalara girilmemesi için giriş katları çatı ile kapatıldı.

Çevre sakinleri boşaltılan lojmanların duyarsız kişi veya kişilerce adeta talan edildiğini kötü amaçlı mekanlar haline getirildiğini ifade ederek, “Havanın kararmasıyla bu binaların içine giren yabancı vatandaşlar, tiner, bally, uyuşturucu ve fuhuş için kullanıyor. Çok sayıda şikayetimizi polis ekiplerine bildirdik ancak henüz bir çözüm alamadık. Zaman zaman silah sesleri de geliyor ve tedirgin oluyoruz, çocuklarımız dışarıya çıkmaya korkuyor. Yetkililerden yardım istiyoruz, ya bu binaları yeniden faaliyete soksunlar ya da yıksınlar.” dediler.

karsta-jandarmanin-bosalttigi-konutlar-yikilmaya-yuz-tuttu-1.jpgkarsta-jandarmanin-bosalttigi-konutlar-yikilmaya-yuz-tuttu-2.jpgkarsta-jandarmanin-bosalttigi-konutlar-yikilmaya-yuz-tuttu-3.jpgkarsta-jandarmanin-bosalttigi-konutlar-yikilmaya-yuz-tuttu-4.jpgkarsta-jandarmanin-bosalttigi-konutlar-yikilmaya-yuz-tuttu-5.jpgkarsta-jandarmanin-bosalttigi-konutlar-yikilmaya-yuz-tuttu-6.jpgkarsta-jandarmanin-bosalttigi-konutlar-yikilmaya-yuz-tuttu-7.jpgkarsta-jandarmanin-bosalttigi-konutlar-yikilmaya-yuz-tuttu-8.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler