Kars’ta tiyatro faaliyetlerine yeni bir sahne kazandırılması için hazırlık yapılacak. Vali Ziya Polat’ın makamında gerçekleşen görüşmede, “Kars Devlet Tiyatrosu Kafkas Sahnesi” projesi değerlendirildi.
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’ın da yer aldığı buluşmaya, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve kurum yetkilileri katıldı. Kentin kültür ve sanat alanındaki ihtiyaçlarının görüşüldüğü toplantıda, sahnenin kurulabilmesi için gerekli çalışmalara kısa sürede başlanması yönünde karar verildi.
Kafkas Sahnesi ile Kars’ın sahne sanatları alanındaki altyapısının geliştirilmesi hedefleniyor. Projenin hayata geçirilmesiyle tiyatro etkinliklerinin artırılması ve kentte yaşayanların profesyonel tiyatro oyunlarına erişiminin kolaylaştırılması amaçlanıyor.
Görüşmede, yeni sahnenin mümkün olan en kısa sürede Kars’a kazandırılması üzerinde duruldu.

Kaynak:Hatice Kavşut