Kars’ta köylülerin bulduğu yaralı leylek tedavi altına alındı

Kars’ta köylülerin bulduğu yaralı leylek tedavi altına alındı

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi yaban hayvanlarının umudu oldu. Bölge illerinden merkeze getirilen yaralı yaban hayvanları burada sağlıklarına kavuşuyor.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin son misafiri ise Selim İlçesi'ne bağlı Gelinalan Köyü'nde köylüler tarafından bulunan yaralı leylek oldu.

Gelinalan Köyü'nde vatandaşlar tarafından bulunan ve sol ayağında kırık olduğu anlaşılan yaralı leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kars Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Vatandaşlar tarafından DKMP'ye ulaştırılan yaralı leylek buradan Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne getirildi. Uzman hekimler tarafından tedavi altına alınan ve sol bacağında kırık tespit edilen leyleğin tedavisine başlandı.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavi altına alınan leylek tamamen iyileştikten sonra doğal ortamına bırakılacak.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler