Kars’ta lise öğrencileri kütüphane kurdu!

Kars’ta lise öğrencileri kütüphane kurdu!

Kars’ta “Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor” sloganından yola çıkan lise öğrencileri kütüphane kurdu.

Volkan KARABAĞ

Kars merkez Faik Fikriye Torunoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü'nün “Meslek Liseleri ailelerimizle buluşuyor” projesi kapsamında "Meslek Liseleri hayata dokunuyor" sloganı ile Selim’e bağlı Kaynarlı Köyü İlkokulu ve Ortaokulu'na kütüphane kurdu.

Okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından 2500'ü aşkın ansiklopedi, kitap ve sınavlara hazırlık kaynaklarının yanı sıra kitaplıklar, masa, sandalye, yer döşemesi, perde, duvar süslemelerinden kapı giydirmesine kadar her detay düşünülerek çocukların kullanabilecekleri bir kütüphane oluşturdular.

Açılışta konuşan Faik Fikriye Torunoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Talip Oğultarhan proje ile ilgili olarak; “Kurum olarak okulumuzun tanıtımını yaparken toplumla gönül köprüsü kurmayı her zaman ön planda tutmaya çalışırız. Bu eğitim öğretim döneminde de Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğünün meslek lisesi öğrencileri ailelerle buluşuyor proje çalışmalarına başladığımızda Toplumun; salgın sürecinde sağlık, ekonomi ve eğitim alanlarında daha çok etkilenmiş olduğunu gördük. Bu nedenle 2020/2021 Eğitim Öğretim yılında uygulanmak üzere Öğretmenler Kurulumuzda Gönüllülük ilkesi esas alınarak Sağlık Meslek Lisesi olarak İlk Yardım Farkındalık eğitimi,  Okulumuzun bulunduğu mahallede bazı ailelerin belirlenerek Ramazan ayında bu ailelere yardım yapılması ve üçüncü projemizde eğitim alanında olacak şekilde salgın nedeniyle çalışma ortamı çok iyi olmayan ve sınavlara hazırlıkta kaynak kitap ihtiyacı olan bir köy okulumuza kütüphane kurma olmak üzere üç proje konusu belirledik. Böylece hem okulumuzu tanıtmış olacaktık hem de Yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesine katkıda bulunacaktık. Proje ekibimizin araştırması sonucu İlimiz Selim İlçesi Kaynarlı Köyünde yeni okul binası yapıldığını ve henüz kütüphane oluşturulmadığını öğrenince, öğrencilerin sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini geliştirmeleri hedefiyle salgın sürecinde bu köyümüze kütüphane kurmayı biz üstlenmek istedik. Gerekli onaylarımızı aldıktan sonra proje ekibimiz çalışmalarına başladı. Bu projede kendi öğretmen ve öğrencilerimiz yer aldı. Onların destek ve çalışmalarıyla 2500 civarında Ansiklopedi kitap ve sınavlara hazırlık kaynağı olmak üzere kitaplıklar, masa sandalye, halı, perde, duvar süsleri ve kapı giydirmesine kadar öğrencilerin keyifle zaman geçirebilecekleri bir ortam oluşturmaya çalıştık. Ayrıca ana sınıfına giden miniklerimizi de unutmadık onlar için de olanaklarımız dahilinde eğitim araç gereci temin etmeye gayret ettik. Bunun yanında kurmuş olduğumuz kütüphaneyi daha da zenginleştimek için önümüzdeki süreçlerde de kitap teminine devam edeceğimiz gibi sınavlara hazırlanan öğrencilere de destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ayrıca bu süreçte desteklerini esirgemeyen İl Müdürü Aydın Acay'a, öğretmenlerime öğrencilerime ve katkı sunan herkese teşekkür ederek düşüncelerini dile getirdi.

Kütüphanenin açılışına Selim Kaymakamı Suat Hatam, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Bozkurt öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

kars’ta-lise-ogrencileri-kutuphane-kurdu!-(1).jpgkars’ta-lise-ogrencileri-kutuphane-kurdu!-(2).jpgkars’ta-lise-ogrencileri-kutuphane-kurdu!-(3).jpgkars’ta-lise-ogrencileri-kutuphane-kurdu!-(4).jpgkars’ta-lise-ogrencileri-kutuphane-kurdu!-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler