Kars’ta Matematik Şenliği başladı

Kars’ta Matematik Şenliği başladı

Kars’ta öğrencilerin küçük yaştan itibaren matematiği sevmelerini sağlamak amacıyla 2 gün sürecek olan Matematik Şenliği başladı.

Volkan KARABAĞ

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı “Matematik Seferberliği” çerçevesinde Kars’ta okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Matematik Şenliği” düzenlendi. Kars Gençlik Merkezinde düzenlenen şenliğin açılışını Vali Türker Öksüz, Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve davetliler gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Vali Öksüz ve beraberindekiler öğretmenlerin hazırladığı 27 atölyeyi inceledi. Vali Öksüz atölyeler hakkında öğretmenlerden bilgi alarak öğrencilerin atölyedeki çalışmalarını izledi.

Şenliğe gelen öğrencilerin yanaklarına palyanço tarafından matematik ve hayvan figürleri çiziliyor daha sonra öğrenciler atölyelere katılarak spor, sanat ve müzik ile matematik işlemlerini yapıyor.

Şenlikte hedeflerinin 1000 öğrenciye ulaşmak olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Özellikle okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine matematiği sevdirmeyi nasıl bir yolla kat edeceği fikrini kendi aramızda tartıştık ve böyle bir şenlik ortamını planladık. Burada amacımız matematiği oyunlarla, müzikle, sporla yani disiplinler arasındaki koordinasyonları sağlayarak küçük yaştaki çocuklarımıza öğreterek gelişmelerini sağlamaktır. Burada en çok zorlandığımız çocuklardaki geometrik biçimdeki şekilleri kafalarında canlandıramamasıdır. Bu konuda da öğretmenlerimiz gerçekten güzel çalışmalar sergilediler. Bu vesileyle çocuklarımız soyuttan somuta nasıl dönüşeceğini, müzikle matematik, sporla matematik arasındaki koordinasyonun nasıl sağlandığını ve çocuk yaştaki hikayelerde matematiğin nasıl öğretildiğini burada etkinliklerle kavratmaya çalışıyoruz. Şenliği biz 2 gün planladık. Saat 09.00 ile 16.00 arasında gerçekleşen şenlikte okul öncesinde 9, ilkokulda 8, ortaokulda 10 atölye olmak üzere toplam 27 atölyemiz mevcut. Ortalama 2 günde 1000 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun devamında da ilçelerimizde de bunu uygulayıp ilçelerimizdeki öğrencileri de bu etkinliğe dahil etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Şenliğe katılan 2’inci sınıf öğrencisi Derin Hasel Kıraç, öğretmenimle birlikte bardaklarla müzik çalışması yaptığını söyledi. Barış Sidar Altunbey ise şenliğin eğlenceli olduğunu ve bardakla şarkı söylediklerini dile getirdi.

Matematiği çok sevdiğini söyleyen Kadir Poyraz Zengin de, “Buradaki atölyeleri deniyorum, zihinden toplama işlemini çok seviyorum, şenlik çok güzel, matematiği çok seviyorum.” dedi.

karsta-matematik-senligi-basladi-1.jpgkarsta-matematik-senligi-basladi-2.jpgkarsta-matematik-senligi-basladi-3.jpgkarsta-matematik-senligi-basladi-4.jpgkarsta-matematik-senligi-basladi-5.jpgkarsta-matematik-senligi-basladi-6.jpgkarsta-matematik-senligi-basladi-7.jpgkarsta-matematik-senligi-basladi-8.jpgkarsta-matematik-senligi-basladi-9.jpgkarsta-matematik-senligi-basladi-10.jpgkarsta-matematik-senligi-basladi-11.jpgkarsta-matematik-senligi-basladi-12.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler